2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Dabas resursu nodokļa pieauguma ietekmē būs izmaiņas ZAAO atkritumu apsaimniekošanas maksā

Informējam par plānotajām izmaiņām atkritumu apsaimniekošanas maksā no 2022.gada 1.janvāra, kas pamatotas ar valstī apstiprinātajām dabas resursu nodokļa (DRN) izmaiņām, kas iekļautas Dabas resursu nodokļa likumā 2020.gada 23.novembrī.

DRN likme par sadzīves atkritumu apglabāšanu poligonos 2022.gadā pieaugs līdz 80,00 EUR par tonnu (šobrīd tās apmērs ir 65,00 EUR par tonnu).

Paaugstinoties DRN likmei, tā attiecīgi ietekmē arī atkritumu apsaimniekošanas kopējo maksu, jo maksas viena no būtiskām komponentēm ir atkritumu nodošanas izmaksas atkritumu poligonos.

Maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu no 2022.gada 1.janvāra sadārdzināsies vidēji par 5% . Par 240 litru konteinera vienreizēju tukšošanu būs jāmaksā aptuveni 0.28 eiro vairāk, 1100 litru konteinera tukšošanas reize sadārdzinās vidēji par 1.27 eiro.

Lai samazinātu individuālos tēriņus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, ZAAO aicina iedzīvotājus izmantot uzņēmuma nodrošināto dalītās atkritumu vākšanas infrastruktūru – EKO laukumus, EKO punktus, kā arī vairākās pilsētteritorijās un blīvi apdzīvotās vietās pieejamo individuāli dalīti vākto atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu privātmājām.

Katrs ZAAO klients šajās dienās saņem informatīvu vēstuli par plānotajām maksas izmaiņām.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar Klientu apkalpošanas daļas speciālistiem epastā: [email protected] vai pa tālr. 64281250.

ZAAO ir pašvaldību uzņēmums, kas nodrošina atkritumu savākšanu, šķirošanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārvadāšanu, apglabāšanu un sabiedrības izglītošanas aktivitātes 8 novadu teritorijās.

Piebilde par pievienotajiem attēliem, kuros ir atsevišķas atzīmes ar poligonu nosaukumiem:

 

 Zane Leimane
SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību vadītāja