2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicina piedalīties medijpratības seminārā

Smiltenes bibliotēka aicina iedzīvotājus uzlabot savas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas darbam ar informācijas avotiem, piedaloties medijpratības seminārā “Dezinformācijas tendences un praktiskā faktu pārbaude” 19.maijā plkst.10.00 Smiltenes Kultūras centrā.

Seminārā tiks aplūkotas dažādas tehnikas, kas tiek izmantotas dezinformācijas veidošanā, lai pēc tam tās būtu vieglāk atpazīt. Iemācīsimies orientēties informācijas avotos un izvērtēt informācijas ticamību. Tiks parādīts aktuālais par attēlu un video manipulācijām, pēdējā gada laikā ir nākuši klāt jauni “triki”, kā mūs mēģina “apmānīt” – patrenēsimies tos atpazīt.

Medijpratības semināru vadīs Klinta Ločmele, komunikācijas zinātnes doktore un medijpratības pasniedzēja: “Ņemot vērā, cik strauji attīstās informācijas vide, medijpratība ir kļuvusi par vienu no mūžizglītības prasmēm, kas nepārtraukti attīstāma gan zināšanu, gan prasmju un kompetences ziņā. Piemēram, zināšanas par jauniem fenomeniem, piemēram, dziļviltojumiem vai mākslīgā intelekta sintezētiem cilvēku portretiem, prasmes lietot jaunos mediju veidus, izvēlēties uzticamus informācijas kanālus, atpazīt manipulatīvu saturu, diskutēt par procesiem mediju vidē un kompetence, piemēram, analizēt informāciju, veikt vairāklīmeņu faktu pārbaudi u.c. Nosaukti tikai daži no piemēriem, kas ilustrē to, cik medijpratība ir kompleksa un vienlaikus svarīga mums gan kā mediju lietotājiem, gan arī kā (sociālo) mediju satura veidotājiem.”

Semināra norises laiks no pl.10.00 līdz 13.00. Noslēgumā esam parūpējušies par muzikālu pārsteigumu.

Telefons informācijai 64773030, 26449145.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un/vai filmēts.

 

Informāciju sagatavoja:
Sandra Marķitāne,
Smiltenes bibliotēkas informācijas speciāliste
Tālrunis: 64773030; 26449145
E-pasts: [email protected]