2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Omniva un Zero Waste Latvija aicina uzņēmējus atgrieztās un neizpārdotās preces ziedot Ukrainas karā cietušajiem

Laikā, kad palīdzības sniegšanas apjomi Ukrainas karā cietušajiem samazinās, Omniva un Zero Waste Latvija aicina ikvienu Latvijā strādājošu uzņēmumu iesaistīties palīdzības sniegšanā. Tā kā daļa uzņēmumu utilizē vai izmet preces ar nelieliem defektiem, neiztirgotās vai pircēju atpakaļ nosūtītās lietas, akcijas rīkotāji aicina tās novirzīt kara skarto cilvēku atbalstam.

Akcijas iniciatori norāda, ka, karadarbībai ieilgstot, diemžēl samazinās privātpersonu un uzņēmumu ziedošanas apjomi Ukrainai un kara bēgļiem. Lai gan Latvijas iedzīvotāji līdz šim ir ļoti aktīvi piedalījušies ziedošanā, izrādās, ka reizēm pat vairāk nekā 40% no ziedotajām mantām nākas izmest, jo tās nav lietojamas.

“Ļaunuma uzvarai nepieciešams tikai tas, lai labi cilvēki neko nedara.. Tādēļ mēs aicinām uzņēmumus turpināt darīt un piedomāt, kā varam palīdzēt karā cietušajiem un bēgļiem arī ar precēm, kuras tirdzniecībā vairs neatgriezīsies. Savukārt no savas puses apsolām visu piegādāt adresātiem,” norāda Omniva vadītāja Latvijā Beāte Krauze-Čebotare.

Nepieciešamo lietu saraksts tiek regulāri atjaunots, tomēr visvairāk ir nepieciešamas mēbeles, mājokļa tekstils, sadzīves priekšmeti, elektronika, kā arī apģērbi un bērnu preces. Tiek pieņemtas arī preces ar defektiem.

“Tas ir nepieņemami un neētiski, ka atkritumos nonāk tik daudz jaunu vai mazlietotu mantu, kamēr mums blakus sabiedrībā dzīvo cilvēki, kam šīs lietas tieši šobrīd ir ļoti nepieciešamas. Pirms valsts līmenī atrisinām problēmu ar precēm, kas nonāk atkritumos, aicinām jau tagad uzņēmējus iesaistīties atkritumu apjoma samazināšanā, vienlaikus palīdzot Ukrainas cilvēkiem,” ir pārliecināta Anna Doškina, Zero Waste Latvija valdes priekšsēdētāja.

Plašāka praktiskā informācija par iespējām iesaistīties atrodama šeit: https://ej.uz/aicinajums_uznemejiem

Omniva ir klientu mīlētākais sūtījumu piegādes pakalpojumu sniedzējs Latvijā. Uzņēmums nodrošina ģeogrāfiski plašāko pārklājumu ar sūtījumu saņemšanas vietām Latvijā – kopējais pakomātu un saņemšanas punktu skaits 2022. gadā sasniegs 300, garantējot 24/7 saņemto sūtījumu pieejamību 122 apdzīvotās vietās. Omniva piedāvā arī plašu pakalpojumu klāstu e-komercijas jomas uzņēmējiem, nodrošinot pilnu sūtījumu piegādes loģistikas ciklu (e-norēķini, noliktava, komplektēšana un piegāde). Uzņēmuma apgrozījums 2021. gadā sasniedza 18 miljonus EUR.

Papildu informācija:

Ruta Pole

SIA Omniva mārketinga vadītāja

Mob. t. +371 24949944

E-pasts: [email protected]

www.omniva.lv, facebook.com/omniva.lv