2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Literārā meistardarbnīca ar rakstnieci Luīzi Pastori

 Smiltenes novada bibliotēkā, Gaujas ielā 1, Sporta halles otrajā stāvā, 29.jūlijā viesosies un vadīs literāro meistarklasi bērnu grāmatu sērijas “Mākslas detektīvi” autore Luīze Pastore. Radošās darbnīcas laikā bērni iejutīsies detektīvu ādā, ar īpašas detektīvspēles palīdzību izzinot mākslas darbu tapšanas aizkulises. Pēc spēles kopā ar autori tiks radītas detektīvgrāmatiņas. L.Pastores rosināti un atbalstīti, meistardarbnīcas dalībnieki mācīsies atraisīt savu iztēli un radīt ar Smiltenes vēsturi un pilsētvidi saistītus tēlus un literārus scenārijus.

Darbnīcas paredzētas divām vecuma grupām:

  • no plkst. 10.00 līdz 10.40 tiek aicināti pirmskolas vecuma bērni (5-6 gadiņi) – tie, kas vēl tikai gatavojas iet skolā, kārtīgi nelasa un neraksta. Mazajiem vecāku klātbūtne ļoti vēlama. Vecāki drīkst piedalīties, jo spēle patīk arī pieaugušajiem!
  • no 11.00 līdz 12.00 sākumskolas vecuma bērni.

Dalība darbnīcā un darba materiāli ir bezmaksas, taču dalībnieku skaits ir ierobežots – lūgums iepriekš pieteikties  (līdz 28.07.2022.),  rakstot uz e-pastu uz  [email protected], whatsapp lietotnē vai pa tel.nr. 20047831, norādot vārdu, uzvārdu un vecumu. Nenokavē!

Lai mazajiem ķipariem vasaras brīvlaiks būtu interesantāks,  projektā “Smiltenes radošās piektdienas” ir sarūpētas vairākas radošās meistarklases, kur bērni varēs gan izklaidēties un gūt radošo gandarījumu, gan izglītoties, uzzinot jaunu informāciju un apgūstot jaunas tehnikas. Projektu atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, Latvijas Valsts meži, Valsts Kultūrkapitāla fonds,  Smiltenes Kultūras centrs un Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvalde.

Nodarbību laikā tiks fotografēts pasākuma publicitātes vajadzībām.

Zane Indriksone,
Smiltenes novada bibliotēkas vecākā bibliotekāre
Tel.20047831