2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Palsmanē norisinājusies pašvaldības pārstāvju un iedzīvotāju tikšanās

27. septembrī Palsmanē norisinājusies pašvaldības pārstāvju un iedzīvotāju tikšanās. Ar iedzīvotājiem tikties bija ieradies Smiltenes novada pašvaldības priekšsēdētājs Edgars Avotiņš, izpilddirektora vietniece teritorijas pārvaldības un sadarbības jautājumos Evija Zurģe un Izglītības pārvaldes vadītāja vietniece Evija Kindzule, tika pārstāvēti arī Domes deputāti.

Tikšanās sākumā tika aktualizēts jautājums par pieteikšanos atbalstam energoresursu cenu pieauguma kompensēšanai. Iedzīvotāji tika informēti, ka skaidrojoša informācija būs pieejama informatīvajā izdevumā, mājaslapā, kā arī sociālajos medijos, tāpat iedzīvotājiem ir iespēja konsultēties klientu apkalpošanas centros, pagasta pārvaldēs un bibliotēkās.

Arī Palsmanē iedzīvotāji norāda, ka viņus uztrauc gājēju drošība uz ceļa, būtu nepieciešams papildus apgaismojums noteiktās vietās. Iedzīvotājos jautājumus raisīja ceļu uzturēšanas jautājumi ziemā, kad uz autoceļiem ir apgrūtināta pārvietošanās. Papildus tika uzdoti jautājumi par sporta infrastruktūras papildināšanu un uzlabošanu, uzsverot, ka šobrīd tā ir atstāta otrajā plānā un nav atbilstoša pieprasījumam. Iedzīvotājus ieinteresēja arī jautājumi par kultūras dzīves nodrošināšanu – budžetā piešķirtajiem līdzekļiem, principiem pēc kādiem tiek organizēti pasākumi un iespējām, kādas varētu tikt dotas nākamajā gadā.

Runājot par līdzdalības budžetēšanu, iedzīvotāji bija motivēti piedalīties ar projektu idejām arī nākamajā gadā un aktīvāk iesaistīt kopienu balsošanas procesā.

 

Aicinām iedzīvotājus būt aktīviem un piedalīties šādās sanāksmēs, izmantojot iespēju uzdot jautājumus Smiltenes novada pašvaldības vadībai un pārstāvjiem.

 

Nākamās tikšanās:

11. oktobrī plkst. 18.00 Apē, Apes Tautas namā

25. oktobrī plkst. 18.00 Smiltenē, Smiltenes kultūras centrā

 

Informāciju sagatavoja:
Smiltenes novada pašvaldības

Digitālā mārketinga un komunikācijas speciāliste

Vanda Jurita Markova