2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Akcijā “Otrreiz modē” savāktas 12 tonnas lietotu apavu un apģērbu

Šā gada septembrī notika atkritumu apsaimniekotāja SIA “ZAAO” (ZAAO) organizēta atkārtotai lietošanai vēl derīgu apavu, apģērbu un mājas tekstila nodošanas akcija “Otrreiz modē”. Iedzīvotāji kopā nodeva vairāk nekā 12 tonnas jeb 100 m3 apģērbu, apavu un mājas tekstila.

Akcijas periodā nodotā materiāla apjoms ir uz pusi liekāks nekā vidēji citos gada mēnešos, kad pakalpojums ir pieejams EKO laukumos bez īpašas izsludināšanas. Akcijā piedalījās vairāk nekā 1000 EKO laukumu apmeklētāji, lielākā aktivitāte bija vērojama Smiltenē, Valmierā, Cēsīs, Limbažos un Saulkrastos.

Savāktie materiāli ir nodoti sadarbības partnerim pāršķirošanai un nogādāšanai uz jaunattīstības valstīm atkārtotai lietošanai vai uz pārstrādi.

Piedaloties akcijā, tās dalībniekiem bija iespēja izlozes kārtībā laimēt balvas.

Apģērbu tvaicējamo iekārtu ieguva Indra Dorše, kura akcijā piedalījās Smiltenes EKO laukumā, Vita Jumiķe, kura akcijā piedalījās Limbažu EKO laukumā un Kristīne Lāsma Grāpe, kura akcijā piedalījās Krimuldas EKO laukumā.

Atgādinām, ka lietošanai derīgus apavus, apģērbu un mājas tekstilu EKO laukumos iespējams bez maksas nodot arī ikdienā. EKO laukumu adreses un darba laikus var uzzināt uzņēmuma mājaslapā www.zaao.lv, sadaļā Šķiroto atkritumu savākšana/ EKO laukumi. Konteineri minētā materiāla nodošanai ir pieejami arī pie vairākiem tirdzniecības centriem Cēsīs un Valmierā.

Lai apavi, apģērbi un mājas tekstils tiktu atzīti par lietošanai derīgiem, tiem jābūt sausiem, tīriem, nesapelējušiem, nesaplēstiem, bez specifiskas smakas. Apaviem jābūt pa pāriem, neder gumijas zābaki un ziemas sporta apavi. Nodošanai neder lupatas, auduma atgriezumi, veļa un zeķes. Nododamās lietas jāievieto maksimāli caurspīdīgos maisos un pēc tam attiecīgajā konteinerā.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Leimane

SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību vadītāja