2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Sporta organizācijas un iedzīvotāji aicināti pieteikt pretendentus “Smiltenes novada Gada balvai sportā”

No 28. novembra līdz 9. decembrim Smiltenes novada sporta organizācijas, mācību iestādes, kā arī ikviens iedzīvotājs ir aicināti pieteikt pretendentus aptaujai “Smiltenes novada Gada balva sportā”. Svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks 14. janvārī Smiltenes novada kultūras centrā.

Aptauja un svinīgā apbalvošanas ceremonija “Smiltenes novada Gada balva sportā” tiek organizēta jau 11. gadu pēc kārtas. Galvenais rīkošanas uzdevums ir popularizēt varenos Smiltenes novada sportistu, komandu, sporta notikumu un personību paveikto aizvadītajā gadā, vai visa mūža garumā. Otrs būtiskais uzdevums ir vienkopus pulcēt Smiltenes novada sporta sabiedrību.

Aptaujas norisē ļoti būtiska ir iedzīvotāju iesaiste. Atjaunojot iepriekš tik populāro tradīciju, arī šogad notiks līdzjutēju balsojums kopumā septiņās nominācijās. Balsot par saviem favorītiem  varēs no 12. – 26. decembrim. Balsošana tiks rīkota portālā smiltenesnovads.lv, Smiltenes novada Gada balva Facebook lapā un Instagram kontā Smiltenes Sports.

No 28. novembra līdz 9. decembrim ikviens sporta līdzjutējs, treneris, sporta kluba pārstāvis, vai citādi sportā iesaistītais tiek aicināts izvirzīt savus pretendentus kopumā septiņās nominācijās.

Lai to paveiktu jāveic sekojošas lietas:

  1. Jāiepazīstas ar nominācijām un nosacījumiem, lai tām atbilstu.
  2. Brīvā veidā jāsagatavo pieteikums par pretendentu uz konkrēto nomināciju, ievērojot kritērijus par konkrēto nomināciju. Iesniedzējs var pieteikt vairākus pretendentus.
  3. Pieteikums jānosūta uz elektroniskā pasta adresi: [email protected] līdz 9. decembrim.

Nomināciju apraksti:

Gada labākais sportists/ sportiste (Par augsta mēroga sasniegumiem Eiropas un pasaules, kā arī valsts mēroga sacensībās. Profesionāls vai pusprofesionāls sportists/ sportiste).

Gada uzlecošā zvaigzne puišiem. (Par augsta mēroga sasniegumiem starptautiskā un valsts mēroga sacensībās. Tiek vērtēti sportisti no 13 – 18 gadu vecumam. Svarīga piederība un patriotisms novadam, īpaši sporta veidos, kas attīstīti Smiltenē.

Gada uzlecošā zvaigzne meitenēm. (Par augsta mēroga sasniegumiem starptautiskā un valsts mēroga sacensībās. Tiek vērtēti sportistes no 13 – 18 gadu vecumam. Svarīga piederība un patriotisms novadam, īpaši sporta veidos, kas attīstīti Smiltenē.)

Gada labākais tehnisko veidu sportists. (Par augsta mēroga Latvijas un starptautiskajiem panākumiem auto vai motosportā.)

Gada populārākais amatieru sportists. (Par valsts mēroga panākumiem amatieru konkurencēs. Priekšrocība tiek kandidātiem, kuri pārstāv Smiltenes novadu sacensībās.)

Gada labākā komanda. (Par valsts mēroga rezultātiem komandu sporta veidos, tajā skaitā individuālajos komandu sporta veidos. Tiek vērtētas komandas, kas nes Smiltenes novada vārdu, kurās lielākā daļa ir Smiltenes novada sportisti.)

Gada sporta notikums. (Tiek vērtēti reģiona un valsts mēroga panākumi, kuri notiek Smiltenes novada teritorijā. Svarīgākie kritēriji šeit ir: novada iedzīvotāju iesaiste, publicitāte valsts mērogā, kopējais iesaistīto skaits.)

Līdzjutēju balsojums pilnībā noteiks uzvarētāju gada amatieru sportistu nominācijā. Pārējās nominācijās bez līdzjutēju balsojuma, tiks ņemts vērā arī Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas treneru un Smiltenes novada domes deputātu balsojums. Turpinot tradīcijas, balvas tiks pasniegtas arī tādās nominācijās kā – balva par mūža ieguldījumu Smiltenes novada sportā un gada sporta veterāns.

Aptauju un svinīgo apbalvošanas ceremoniju organizē Smiltenes novada sporta pārvalde un aptaujas ilggadējā rīkotāja – neformālā grupa “Sports Smiltenē”.

 

Informāciju sagatavoja:

Toms Markss

Smiltenes novada Gada balva sportā

Tālrunis: +371 26255435

Elektroniskā pasta adrese: [email protected]