2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pirms ziemas saulgriežiem

Sociālo aprūpes centru “Trapene” par savām mājām sauc sešdesmit iemītnieki. Ikdienā, kad ārā vairs nevar pavadīt lielāko dienas daļu, mēs cenšamies savu laiku aizpildīt darbojoties gan kopā, gan individuāli pēc savām vēlmēm, interesēm un spējām. Lai gan visus priecē balti uzsnigušais sniedziņš, tomēr šis tumšais laiks biežāk ienes skumjas un drūmas domas cilvēkos.  Daudz vairāk ir nepieciešamas sarunas, mierinājumi un atbalsts.

Siltu un skanīgu prieku mūsmājās ienesa Trapenes sākumskolas bērni ar Latvijas dzimšanas dienai veltīto koncertu. Bērni runāja dzeju un dziedāja dziesmas. Prieks bija abpusējs!

Latvijas svētku priekšvakarā bijām sapulcējušies kopā, pašu darbinieku veidotajā pasākumā. Izskanot Latvijas Valsts Himnai, sociālās aprūpes centra vadītāja Dina, mums visiem un Latvijai vēlēja izturību, labklājību, vairāk turēties kopā, būt draudzīgiem, izpalīdzīgiem, nepazaudēt savu latviešu valodu un mūsu tautas tradīcijas! Ar patiesi interesantu stāstījumu par Zemessardzi, tās darbību, ekipējumu un praktisku iespēju pašiem iemītniekiem to izmēģināt, bija ieradusies Zemessardzes Alūksnes KB pārstāve.

27.novembrī iededzām pirmo svecīti, CERĪBAI, Adventa vainagā. Lai radītu svētku noskaņu, Grundzāles pamatskolas bērni, bija sagādājuši jaunu pārsteigumu. Bērni kopā ar skolotāju ieradās pie mums ar pašu gatavotiem dekoriņiem. Viņi tos uzdāvināja katrā no istabiņām, līdzi ienesot mīļu gaišumu visiem mūsmājas iemītniekiem un pretī saņemot siltus paldies, kā arī iespēju kaut nedaudz ielūkoties kā dzīvo cilvēki sociālās aprūpes centrā.

Turpmākais laiks līdz Ziemassvētkiem paies gatavojoties svētkiem. Dekorēsim māju, mācīsimies dzejoļus un dziesmas, dosimies pēc svētku eglītes, gaidīsim ciemiņus un protams arī dāvanas, jo ļoti ceram, ka Ziemassvētku vecītis neaizies garām mūsmājām.

Sirdssiltus un mīlestības piepildītus sveicienus Ziemassvētkos, no sociālās aprūpes centra “Trapene”, visiem novada ļaudīm, tuviniekiem un draugiem, lai aiznes mūsmājas iemītnieces Dzintras Saliņas uzrakstītais pārdomu vēlējums:

Tālu tālu egļu silā

Kur spīd naktīs zvaigzne zilā

Pa baltu taku Ziemassvētki nāk

Brien rūķītis pa dziļu sniegu

Tam rokā smaržīgs egles zars

Uz muguras liels dāvanu maiss

Priecīgus Ziemassvētkus

Saņemsim laimīgām sirdīm

Baltās sniegpārslas lai aiznes visas bēdas

Sirdis senam brīnumam no jauna

Ticēt lai sāk.

 

Inese Krievupe

SAC “Trapene” sociālā darbiniece