2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunākās grāmatas Smiltenes novada bibliotēkās

Smiltenes novada bibliotēkās iegādātas šī gada pirmās jaunās grāmatas. Smiltenes bibliotēkā gads sācies ar vērienu – plauktus papildinājušas 70 jaunas grāmatas, savukārt Bērnu apkalpošanas nodaļā – 30 jaunumi. Visi grāmatu mīļi aicināti iepazīties un izvēlēties sev tīkamāko lasāmvielu.

Smiltenes bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13:
Cilvēks ir trausls. Un dzīvība nežēlīgi trausla. Visu sagraut ir tik vienkārši. To var izdarīt vienā mirklī. Pasaule ir trausla. Mīlestība ir trausla. Tā ir sargājama un kopjama. Ja divi cilvēki viens otru atraduši šajā nenormālajā pasaulē, tas ir brīnums. Un nav zināms, cik daudz laika kopā būs dots. “Ielu muzikantu piezīmes” ir gan viegla, gan smaga grāmata: personiska, pat intīma Ilonas Balodes autobiogrāfija un vienlaikus neprātīgi krāsaina, vispārcilvēciska odiseja, kas liek uzdot sev daudz jautājumu, domāt un meklēt. Grāmata ir kā grēksūdze, kurā plūst saruna autorei pašai ar sevi un lasītāju – kā labu draugu.

Viņš nokļuva visas pasaules uzmanības centrā, un nu viņa vārds vairs komentārus neprasa. Bet kā aktieris, kuru neuztvēra nopietni, nonāca līdz pasaules cienīta līdera statusam? Viņš vairs nespēlē prezidenta lomu, bet ir tādas valsts vadītājs, kas ar ieročiem cīnās, lai aizstāvētu savu brīvību un neatkarību. Ukraiņu žurnālista Serhija Rudenko grāmata “Zelenskis. Biogrāfija” iepazīstina mūs ar politiskajām aizkulisēm un vīrieti, kurš uzvarot prezidenta vēlēšanās skaļi paziņoja: “Es jūs nepievilšu!”.

Ikvienu sievieti jebkurā vecumā un situācijā iedvesmos Mejas Maskas grāmata “Sieviete, kurai ir plāns”. Meja Maska ir piemērs tam, ka sieviete nekad nav par vecu jauniem izaicinājumiem…ja vien viņai ir plāns. Autore iedvesmo lasītājas censties justies lieliski, kustēties un nekad neapstāties, jo neatlaidība ir ceļš uz panākumiem.

Šīs un citas janvārī iegādātās jaunās grāmatas lasītājiem būs pieejamas no 17.janvāra.

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1:

Viestura Ķerus garstāsts “Korras pasaules”, kas adresēta jaunākā skolas vecuma bērniem un viņu ģimenēm. Grāmatas galvenais varonis ir zaļo vārnu puisis Korra. Viņa pasaule pamazām paplašinās – sākumā tā ir ola, tad būris, tad tuvākā apkārtne, un tad seko lielais gājputna ceļojums uz dienvidiem un atpakaļ, iepazīstot aizvien citādus apstākļus, citādu dabu un putnus, un arī cilvēku radītas briesmas. Sapludinot rakstniecību un biologa zināšanas, kā arī emocionālu sižetu ar faktu patiesumu, autoram izdodas radīt dzīvas, ticamas ainas, kas var palīdzēt veidot cieņpilnas attiecības ar dabu.

Keitijas Deinsas grāmata “Vai mēs varam palīdzēt bitēm?” aicina pievienoties grupai aktīvo bērnu, kuriem bites lūdz palīdzību! Dabiskās pļavas un meži izzūd, un bitēm klājas arvien grūtāk. Grāmatā atklāts, ka svarīgs ir ne tikai medus, bet arī visas planētas nākotne!

Dzintara Tilaka grāmatas “Zlatas ceļš” galvenā varone ir meitene, vārdā Zlata, kura mācās 7. klasē. Ir 2022. gada pavasaris, kad sākas karš Ukrainā. Skola un mācības paliek gluži vai citā dzīvē, nu jādomā par izdzīvošanu, par kaut ko tādu, kas liekas nereāls mūsdienās un šeit, Latvijā.

Ar pilnu Smiltenes novada bibliotēku jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Rezervēt izvēlētās grāmatas var elektroniskajā katalogā (nepieciešami autorizācijas dati) vai sazinoties ar bibliotekāru.

Informāciju sagatavoja:
Līga Seržante un Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres