2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Stūriška un Caune atzīti par gada labākajiem sportistiem Smiltenes novadā

Sirsnīgā un krāšņā apbalvošanas ceremonijā “Smiltenes novada Gada balva sportā” noskaidrojušies aizvadītā gada izcilnieki. Par gada labāko sportisti tika atzīta pasaules junioru vicečempione un Pasaules kausa ieguvēja dāmu U23 grupā Veronika Monika Stūriška, kurai arī gada uzlecošās zvaigznes tituls. Gada labākā sportista balvu tikmēr saņēma orientierists Ilgvars Caune.

 

Svinīgā apbalvošanas ceremonija “Smiltenes novada Gada balva sportā” tika organizēta jau 12. gadu pēc kārtas. Tradicionāli pirms ceremonijas organizatori rīkoja līdzjutēju un ekspertu aptaujas, tādā veidā noskaidrojot uzvarētājus. Balvas tika pasniegtas pavisam 13 nominācijās. Pēc vairāku gadu pārtraukuma tika atgriezta labāko tehnisko sporta veidu pārstāvju nominācija.

Saglabājot tradīcijas, balvas uzvarētājiem pasniedza īpaši izraudzītas personības, kuras labi zināmas ne tikai Smiltenes novadā, bet visā Latvijā. Tieši balvu pasniedzēji ar iedvesmojošām uzrunām un lieliskiem piemēriem veidoja pasākuma gaisotni. To perfekti papildināja balvu saņēmēji, mūziķi, vizuālais noformējums un nominantu pieteikumi. Par muzikālo noformējumu rūpējās jaunā un daudzsološā Latvijas mūzikas zvaigzne Paula Saija ar pianistu.

 

Par aizvadītā gada Smiltenes novada gada labāko sportisti sīvā cīņā ar Līnu Mūzi un Vinetu Pētersoni, kļuva BMX sportiste Veronika Monika Stūriška. Pērn trenera Ģirta Kātiņa audzēkne kļuva par pasaules junioru vicečempioni, kā arī palika nepārspēta Pasaules kausa BMX superkrosā dāmu U23 grupas kopvērtējumā. Balvu jaunajai sporta zvaigznei pasniedza pazīstamie Latvijas Televīzijas sporta žurnālisti – Raimonds Gekišs un Matīss Timofejevs.

Veronika dēļ uzvaras Pasaules junioru čempionātā kļuva arī par Smiltenes novada gada uzlecošo zvaigzni meiteņu konkurencē. Balvu šeit viņai pasniedza Latvijas gada matemātikas skolotāja Līga Zālīte. Abās nominācijās labākā trenera balvu saņēma Ģirts Kātiņš.

Labākā sportista balvu saņēma Latvijas čempions orientēšanās sportā, karjeras pārliecinoši labāko sezonu aizvadījušais Ilgvars Caune, kurš klātesošos iedvesmoja ar garu, bet spēcīgu un saturīgu runu. Balvu viņam pasniedza pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģiem – Artis Rasmanis. Labākā sportista trenera balva tika pasniegta Mārim Stabiņam.

 

Par gada uzlecošo zvaigzni puišiem kļuva talantīgais Latvijas šosejas riteņbraucējs Ģirts Harkins. Valsts čempionāta bronzas medaļnieks grupas braucienā ticis pie iespējas sevi apliecināt vienā no Francijas labākajām junioru vienībām – “Delko Marseille Provence”. Simboliski, ka balvu Ģirtam pasniedza Smiltenes novadnieks, kurš sekmīgi divas reizes pievarējis pasaulē prestižākās daudzdienu sacensības riteņbraukšanā “Tour de France”, Gatis Smukulis. Šobrīd jau trenera gaitas uzsākušais Gatis Smukulis karjeras laikā arī pārstāvējis tieši Marseļas vienību. Labākā trenera balvu šajā nominācijā saņēma Agnis Apse.

Par gada komandu Smiltenes novadā tika atzīsts pludmales volejbola meiteņu duets – Katrīna Rozīte un Lauma Elizabete Bičevska. Treneres Gitas Brālēnas audzēknes pērn kļuva par Latvijas čempionēm U14 vecuma grupā. Ar ļoti skaistu priekšnesumu meitenes sveica un balvu pasniedza Palsmanes tautas deju ansambļa “Cīrulis” kolektīvs Aija Zeibotes vadībā.

Vakara sirsnīgākā sadaļa bija balvas par mūža ieguldījumu pasniegšana. To saņēma ilggadējais Blomes pamatskolas sporta skolotājs, treneris, sporta darbu organizators un kaislīgs velobraucējs Juris Bērziņš. Blomēnietim, kurš Blomes pamatskolai kā sporta skolotājs veltījis 40 gadus, balvu pasniedza viņa skolnieks Andris Abramovs un velo biedrs Ilgvars Plētiens. Klātesošie Juri sveica ar skaļiem aplausiem stāvot kājās.

Par gada labākajiem tehnisko sporta veidu pārstāvjiem tika atzīti brāļi Jānis un Pēteris Jegorovi, kuri aizvadītajā gadā izcīnīja trešo vietu Latvijas čempionātā motokrosā blakusvāģu klasē un guva panākumus arī citās sacensībās. Balvu brāļiem pasniedza vairākkārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģiem Kaspars Stupelis.

 

Ļoti sīva un plaša konkurence bija gada sporta notikuma nominācijā. Balvu ieguva “Smiltenes kauss riteņbraukšanā”. Sacensības, kas pēc atjaunošanas notika ceturto gadu, pulcēja vairāk nekā pustūkstoti dalībnieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un  Ukrainas. Dalībnieku pulku kuplināja arī pasaules tūres komandas “Bora – hansgrohe” riteņbraucējs Martins Lāss. Balvu organizatoru komandas pārstāvim Sandim Eisleram pasniedza Smiltenes novada domes pašvaldības priekšsēdētājs Edgars Avotiņš.

Sporta veterāna balvu saņēma Vairis Krauklis, kurš guvis virkni valsts un starptautiska mēroga panākumus kā Latvijas tā starptautiskā mēroga sacensībās orientēšanās sportā, vieglatlētikā, skijoringā ar suni un citos sporta veidos. Vairi ar enerģisku uzrunu sveica Smiltenes sporta veterānu kustības aktīvākie dalībnieki.

Visbeidzot par gada amatieru sportistu Smiltenes novadā līdzjutēji atzina BMX braucēju Renāru Augu, kurš aizvadītajā gadā pasaules čempionātā krūzeru grupā izcīnīja septīto vietu. Renāram balvu pasniedza SIA “Meža oga” vadītāja, ALTUM balvas saņēmēja uzņēmējdarbībā Elīna Seleviča.

Svinīgo apbalvošanas ceremoniju organizēja Smiltenes novada sporta pārvalde un SPORTS Smiltenē. Pasākumu norisi finansiāli nodrošināja Smiltenes novada pašvaldība. Aptaujas norisē liels ieguldījums arī portālam un laikrakstam “Ziemeļlatvija”. Organizatori saka lielu paldies arī – Smiltenes pilsētas Kultūras centra kolektīvam, “STV Studijai”, Uģim Sirmajam un citiem pasākuma tapšanā iesaistītajiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Toms Markss

Smiltenes novada Gada balva sportā organizatoru komandas pārstāvis