2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē norisināsies “Apaļā galda” diskusija par pārtikas zaļo publisko iepirkumu

Latvijas Lauku forums un Vidzemes plānošanas reģions aicina interesentus 3. februārī plkst. 11.00 uz Smilteni (Viesnīca “Brūzis”, Brūža iela 2, Smiltene, LV-4729, Latvija), lai satiktos „Apaļā galda” diskusijā par pārtikas zaļo publisko iepirkumu (ZPI)  Smiltenes, Gulbenes un Alūksnes pašvaldību teritorijās. Tikšanās notiks programmas “Apvārsnis 2020” projektā “Sadarbībā balstīta ilgtspējīgu un drošu pārtikas sistēmu veidošana “Food2030” mērķu sasniegšanai” (CITIES2030). Tā atslēgas tēmas ir aprites ekonomika un veselīga, ilgtspējīga pārtika. 

 
“Apaļais galds” ir sadarbības platforma, kur sanākt vienkopus pārtikas ZPI ieinteresētajām pusēm, lai apmainītos ar atšķirīgām pieredzēm, zināšanām, redzējumu un jaunāko informāciju. Tikšanās mērķis ir identificēt problēmjautājumus un rast risinājumus pārtikas ZPI uzlabošanai attiecīgā teritorijā, ietverot vietējo ražotāju atbalsta veicināšanu, pusdienu piedāvājumu pārskatīšanu iestādēs, pārtikas piegādes ķēdes caurskatāmības stiprināšanu.
 
Uz diskusiju ir aicināti Smiltenes, Gulbenes un Alūksnes pašvaldību iepirkuma speciālisti, iepirkuma komisijas pārstāvji, vietējie zemnieki, pārstrādātāji, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, tajā skaitā skolu ēdinātāji un skolu pārstāvji, vietējās rīcības grupas pārstāvji un nozares eksperti. “Apaļā galda” koncepts radīts, sadarbojoties ekspertiem no visas Latvijas  EIT Climate-KIC Pioneers programmā. Tā adaptāciju CITIES2030 pilotteritorijā – Vidzemes reģionā veic Latvijas Lauku forums sadarbībā ar Vidzemes plānošanas reģionu.  
 
Ceram uz sadarbību! 
Projekta CITIES2030 Latvijas komanda. 
Plašāka informācija:
Zane Siliņa, projekta CITIES2030 koordinatore Latvijas Lauku forumā , +371 29166142, [email protected] 
Lienīte Priedāja-Klepere, projekta CITIES2030 vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā , +371 26133028, [email protected]