2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Izglītos par elpošanu un tās problēmām

Aicinām iedzīvotājus izmantot iespēju, 2023. gada 27. martā no pulksten 18.00 līdz 19.30 Smiltenes kultūras centra kino zālē apmeklēt izglītojošu  lekciju “Elpošanas problēmas dienā un naktī”, ko vadīs pneimonoloģe, polisomnogrāfijas metožu speciāliste jeb plaušu ārste Anda Nodieva. Lekcijā būs iespējams uzzināt par dažādām elpošanas problēmām un to risināšanu, kā arī vērot to ārstēšanas ierīču paraugdemonstrējumus.

Ārste Anda Nodieva ir pneimonologs ar medicīnas doktora grādu un vairāk nekā 20 gadu pieredzi un praksi savā specialitātē. Šajā laikā ir strādājusi gan slimnīcā, gan ambulatori. Zināšanu papildināšanai un pieredzes apmaiņai regulāri piedalās starptautiskos kongresos un konferencēs. Ir Eiropas Respiratorās savienības, Tuberkulozes un plaušu slimību ārstu asociācijas, Latvijas  Miega medicīnas biedrības biedrs.  Šobrīd ārste praktizē gan Smiltenē, gan Rīgā.

Ja sirgstat ar klepu un elpas trūkums, kas nomoka arī naktīs, ja mājinieki ir norūpējušies par krākšanu vai elpošanas apstāšanos miegā un ja smēķējat vai ilgstoši atrodaties piesārņotā gaisa vidē, lekcija piemērota tieši Jums. Papildus informēšanai tajā gaidāmi spirogrāfijas, poligrāfa un pozitīva spiediena ierīces demonstrējumi.

Būs iespējams ārstei uzdot jautājumus. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Pasākums noris projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” Nr. 9.2.4.2/16/I/052 ietvaros.

Informē

Anita Šteinberga

Sociālā dienesta vecākā sociālā darbiniece

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i.