2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pavasarī ledus – īpaši bīstams!

Pavasarim raksturīgo laika apstākļu un gaisa temperatūras svārstību dēļ izmainās arī vēl dažviet uz ūdenstilpēm esošais ledus. Smiltenes novada pašvaldība atgādina – uz aizsalušām ūdenstilpēm pavasarī kāpt ir nedroši un atrasties uz ledus ir dzīvībai bīstami! Aicinām iedzīvotājus būt līdzatbildīgiem, neriskēt ar savu veselību un dzīvību, kā arī nepaiet vienaldzīgi garām, ja redzat, ka bērni vai pusaudži rosās ūdenstilpju tuvumā vai pat slidinās pa nedrošo ledu – brīdiniet viņus par bīstamību!

Vizuāli novērtēts ledus biezums ne vienmēr ir noteicošais faktors drošībai uz ledus – jo biežākas laika apstākļu maiņas, jo ledus izturība ir zemāka. Jāņem vērā, ka ledus sega uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi, tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpes vidū tā var būt plāna un bīstama. Ledus būs plānāks arī vietās, kur ir straume, zemūdens avoti, pietekas, niedres un pie tiltu pārvadiem.

Atgādinām, ka spēkā arvien ir Smiltenes novada pašvaldības rīkojums, kas aizliedz atrasties uz vairāku tā administratīvajā teritorijā esošo iekšzemes ūdenstilpju ledus. Ar sarakstu var iepazīties ŠEIT.

Par novērotiem pārkāpumiem aicinām ziņot Smiltenes novada Pašvaldības policijai pa tālruni 28659933.

 

Madara Mūrniece

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i.