2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes bibliotēka aicina bērnus apmeklēt bibliotēku arī vasarā

Skolēnu vasaras brīvlaikā no 1.jūnija līdz 31.augustam Smiltenes bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļa aicina bērnus apmeklēt bibliotēku un radoši pavadīt brīvo laiku.

Tradicionāli bibliotēka aicina iesaistīties “Bibliotēkas vasaras izaicinājumā”. Izaicinājums ir individuāla lasīšanas akcija sākumskolas un pamatskolas vecuma bērniem, kuri lasa patstāvīgi un vēlas bagātināt savu vasaras brīvlaika pieredzi. Lai piedalītos izaicinājumā, jādodas uz Smiltenes bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļu un jāpiesakās pie bibliotekāra, kurš izsniegs izaicinājuma uzdevumu lapu. Uzdevumu lapā minēti dažādi literāri uzdevumi, piemēram, izlasīt grāmatu par noteiktu tēmu vai konkrēta izskata grāmatu u. tml. Uzdevumus var veikt jauktā secībā pēc katra dalībnieka izvēles, tomēr galvenais izaicinājums ir izpildīt tos visus līdz vasaras beigām. Katra veiksmīgi izpildītā uzdevuma laukumā bibliotekārs iespiedīs zīmogu, kas apliecinās, ka uzdevums ir paveikts.

Čaklākajiem un aktīvākajiem dalībniekiem balviņas!

Arī šajā vasarā notiks “Darbīgās trešdienas bibliotēkā”, kas norisināsies Smiltenes bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā katru trešdienu no plkst. 13.00 līdz 14.00. “Darbīgās trešdienas bibliotēkā” ietver dažādu izklaidējošu un radošu uzdevumu veikšanu. Uzdevumi paredzēti sākumskolas skolēniem, jaunākiem bērniem palīdzēt var vecāki. Lai piedalītos, bērni aicināti nākt uz bibliotēku Gaujas ielā 1 (Sporta halles 2.stāvā). Pirmā nodarbība notiks 7.jūnijā.

Vasarā ikvienam ir iespēja piedalīties Latvijas Nacionālās bibliotēkas izveidotā un vadītā lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2023”. Smiltenes bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā ir pieejama lielākā daļa žūrijas kolekcijas grāmatu. Aicinām izmantot vasaras mēnešus, lai mestos aizraujošā lasīšanas piedzīvojumā! Ikviens, kurš būs izlasījis 5 kolekcijas grāmatas un līdz gada beigām novērtējis tās, aizpildot elektronisko anketu, saņems pateicības balviņas.

Lai aizraujoša un saulaina vasara kopā ar bibliotēku!

 

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre