2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ikviens aicināts aplūkot Jāņa Anmaņa gleznu izstādi Smiltenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā

2023. gada 28. maijā Smiltenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā tika atklāta mākslinieka Jāņa Anmaņa gleznu izstāde. Aplūkot mākslas darbus varēs līdz 20. jūnijam.

Apmeklētājiem – mākslas un kultūras cienītājiem, līdz 20. jūnijam baznīcas durvis gleznu apskatei būs atvērtas no otrdienas līdz sestdienai laika posmā no plkst. 12.00 līdz 18.00.

Tāpat izstādi varēs apmeklēt arī svētdienās laika posmā no plkst. 10.00 līdz 15.00, taču lūgums ņemt vērā, ka baznīcā no plkst. 11.00 līdz 13.00 norit dievkalpojums.

Mākslinieka, gleznotāja Jāņa Anmaņa 80 jubilejai veltītas izstādes atklāšana Smiltenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā notika 28. maijā. Gleznu izstāde Smiltenē ir īpašs notikums, ņemot vērā, ka līdz šim Jāņa Anmaņa gleznas ir bijušas izstādītas ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, ASV, Turcijā, Francijā, Lielbritānijā, Somijā, Krievijā, Japānā, Taivānā, tāpat mākslas darbi atrodas Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja un Jūrmalas pilsētas muzeja krājumā, kā arī  privātkolekcijās daudzās pasaules valstīs. Kā teicis pats mākslinieks: “Māksla ir neizsakāma bagātība, kad Tu vari sazināties ar senčiem, ar nākotni un radīt to”, tāpēc aicinām doties un to aplūkot!

Tāpat informējam, ka mākslinieka Jāņa Anmaņa gleznas izstādes apmeklētājiem ir iespējams arī iegādāties.

 

Beāte Putniņa

Smiltenes novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste