2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Būs skatāms astotais NVA un EURES tiešsaistes raidījums

 

26.augustā plkst. 16.00 EURES Latvia Facebook lapā (https://www.facebook.com/eureslatvia) būs skatāms astotais Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla EURES konsultantu veidotais raidījums “Esi informēts, atgriežoties Latvijā”, raidījuma tēma – NVA atbalsts karjeras plānošanā un veidošanā.

 

NVA interesentiem piedāvā bezmaksas karjeras konsultācijas, kuras saņemt var attālināti – tiešsaistē vai pa tālruni. NVA karjeras konsultanti ne vien palīdz pārdomāti un mērķtiecīgi izvēlēties, plānot un veidot profesionālo karjeru, bet arī sniedz praktiskus padomus, tostarp, kā izveidot CV vai uzrakstīt motivācijas vēstuli, kā sagatavoties darba pārrunām, kā meklēt darbu. Profesionālo karjeras konsultantu atbalsts var noderēt daudziem mūsu tautiešiem, kuri palikuši bez darba vai, strādājot ārvalstī, meklē darba iespējas Latvijā.

Raidījuma “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” vadītājs EURES konsultants Andris Segliņš 26. augustā sarunāsies ar NVA karjeras konsultanti Lindu Upmali. Raidījuma skatītāji uzzinās, kā un kādam NVA atbalstam karjeras jautājumos Latvijas valstspiederīgie, vēl esot ārzemēs, var pieteikties, ja vēlas saņemt karjeras konsultāciju. Tiešsaistes translācijas sekotāji EURES Latvia Facebook lapas komentāru sadaļā varēs uzdot arī savus jautājumus un, ja nepieciešams, vienoties par individuālajām konsultācijām pie NVA EURES konsultantiem.

Tiešsaistes raidījumu ciklu “Esi informēts, atgriežoties Latvijā”, balstoties uz savu darba pieredzi un piesaistot dažādu jomu ekspertus, veido NVA EURES darba mobilitātes konsultanti, lai remigrantiem sniegtu aktuālāko informāciju par darba iespējām un dzīves apstākļiem Latvijā, valsts un pašvaldību institūciju pakalpojumiem un atbalstu, nepieciešamo dokumentu kārtošanu gan ārvalstī, pirms aizbraukšanas, gan Latvijā, atgriežoties, par bezdarbnieka pabalsta eksportu, nodokļiem, dzīvesvietas deklarēšanu,  iegūtās kvalifikācijas atzīšanu un uzņēmējdarbības uzsākšanu Latvijā,  kā arī citiem svarīgiem jautājumiem.

Iepriekšējos septiņus cikla “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” raidījumus tiešsaistē bija noskatījušies kopumā 4092 interesenti. Atgādinām, ka visu raidījumu ieraksti jebkurā laikā ir pieejami  EURES Latvia Facebook lapā:

  1. “EURES atbalsts remigrācijai”: https://fb.watch/3UqqTbO-9y/
  2. “Bezdarbnieka pabalsts un tā eksports”: https://fb.watch/3UmuRY0ysW/
  3. ”Dzīvesvietas deklarēšanu un uzturēšanās Latvijā”: https://fb.watch/4LxhPszSR7/
  4. “Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai Latvijā”: https://fb.watch/5bmCYbQBcb/
  5. “Starpvalstu nodokļu jautājumi”: https://fb.watch/60amV9Hxwb/
  6. “Ārvalstīs iegūtās izglītības un kvalifikācijas atzīšana Latvijā”: https://fb.watch/v/1-cRzmPvN/
  7. “Veselības pakalpojumi Latvijā”: https://fb.watch/73yxExMop2/

Cikla “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” tiešsaistes raidījumi tiek pārraidīti EURES Latvia Facebook lapā katra mēneša pēdējā ceturtdienā plkst. 16.00.  

Uz tikšanos 26.augustā!

 

NVA EURES konsultantu atbalsts pieejams ikvienam!

Ja Jums ir papildu jautājumi par darba iespējām Latvijā, sociālo aizsardzību (ģimenes pabalsti, bezdarbnieka pabalsts un tā eksports u.c.) vai starpvalstu nodokļu samaksu, aicinām sazināties ar NVA EURES konsultantiem.

Mājaslapa: www.nva.gov.lv/eures
E-pasts: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/eureslatvia
Linkedin: www.linkedin.com/company/eures-latvia
Piektdienās no 13.00 līdz 15.00 EURES čats: https://ec.europa.eu/eures/public/chat-with-eures-advisers