2024. gada 23. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

“Smiltenes kausā” riteņbraucēji cīnīsies par 1500 EUR lielu naudas balvu fondu

 

 

Sestdien un svētdien norisināsies “Smiltenes kauss riteņbraukšanā”. Vietējie uzņēmēji sacensību dalībniekiem sarūpējuši iespaidīgu naudas balvu fondu, kas šogad sasniegs 1500 EUR. Pieteikšanās nedēļas nogales sacensībām vēl šodien iespējama mājaslapā www.bulta.lv/smiltene.

“Smiltenes kauss” riteņbraukšanā veiksmīga norise lielā mērā ir atkarīga no  pašvaldības un vietējo novada uzņēmēju sniegtā atbalsta. Smiltenes novads jau izsenis ir bagāts ar veiksmīgiem un sociāli atbildīgiem uzņēmējiem, kas atbalsta dažādas iniciatīvas, tostarp sporta pasākumus.

“Smiltenes kauss” riteņbraukšanā, kas ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām Latvijā, dalībniekus motivē ne vien ar izaicinošu un ļoti interesantu trasi, bet arī ar mūsu valstī unikālām balvām. Katras vecuma grupas uzvarētājs šogad savā īpašumā saņems īpaši apstrādātu senatnīgo bruģi, balvas svaram pārsniedzot piecus kilogramus.

Turpinot tradīcijas, visās trenera Jāņa Akmentiņa vārdā nosauktā Latvijas jaunatnes kausa fināla vecuma grupās dalībnieki sacentīsies par naudas balvām. Uzvarētājs katrā grupā tiks pie 50 EUR, kamēr otrās un trešās vietas ieguvēji pie attiecīgi 30 un 20 EUR. Naudas balvas būs arī absolūtajā vērtējumā sievietēm, kā arī vīriešiem, kā arī junioru puišu grupās attiecīgi  – sieviešu braucienā un “Dako Ziemeļvidzeme” sporta braucienā, kā arī ļoti skatāmajā nakts sprintā.

Jāizceļ Smiltenes novada atbildīgie uzņēmēji, kuri parūpējušies par naudas balvām – “Vudlande”, “Dako Ziemeļvidzeme”, “AL Mežs” un “Smiltene Impex”.

“Smiltenes kauss” sāksies sestdienas vakarā no pulksten 19:00, kad Vecajā parkā un bruģa kalnā norisināsies nakts sprinta sacensības. Izslēgšanas braucieni izgaismotajā trasē norisināsies pēc pulksten 20:30.

Tikmēr svētdien pulksten 10:00 sāksies Jāņa Akmentiņa Latvijas jaunatnes kausa lielais fināls. Pulksten 12:00 norisināsies bērnu braucieni, kuros bez maksas var piedalīties ikviens smiltenietis un pilsētas viesis līdz 11 gadu vecumam. Pulksten 13:00 pirmo reizi “Smiltenes kausā” tiks rīkots atsevišķs sieviešu brauciens, kurā piedalīsies jauniešu, junioru un amatieru grupu meitenes.

Pulksten 14:00 tiks dots starta šāviens “Dako Ziemeļvidzeme” sporta braucienam junioru, elites un amatieru vīriem. Tikmēr pulksten 15:30 trasē dosies krāšņā “Vudlande” Tautas brauciena dalībnieki. Arī šis brauciens būs bezmaksas. Tajā netiks apbalvoti ātrākie, bet gan stilīgāk tērptie un kuplākie kolektīvi, kā arī skolu klases. Sacensību centrs atradīsies Smiltenes pagasta Kalnamuižā, bet starti tiks doti uz leģendārā bruģa.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs