2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ieskaties bibliotēku grāmatu jaunumos!

Kamēr aiz loga krāsojas koku lapas, Smiltenes novada bibliotēku jaunumu plauktos sarindojušās krāsainas grāmatas. Piedāvājam iepazīties ar jaunākajām grāmatām!

Smiltenes bibliotēkas Pieaugušo apkalpošanas nodaļā, Baznīcas laukumā 13:

Ērika Hānberga grāmatā “Alfrēds Čepānis vaļsirdībās” uzzināsiet par politiķa, bijušā Saeimas priekšsēdētāja un Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliera Alfrēda Čepāņa politisko karjeru un dzīves pusgadsimta pārbagātiem notikumiem. Par abiem hobijiem – makšķerēšanu un medībām, kas paliek jokos un anekdotēs. Alfrēds Čepānis bijis viens no Austākās padomes deputātiem, kurš 1990. gada 4. maijā balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu.

Karolīnas de Megrē un Sofijas Masas grāmatā “Vecāka, bet labāka…un tomēr vecāka” uzzināsi, ko francūzietes jūt un domā par dzīvi, krunciņām, stilu un pusmūža krīzi, kad tev tuvojas 40.dzimšanas diena. Viņas joprojām ir tās pašas bohēmiskās dumpinieces, kuras atklāti runā par to, ko citi mēdz noklusēt. Kļūstot vecākām, protams, mēs – sievietes, tāpat kā vīns, kļūstam arvien labākas. Un tomēr vecākas…

Ir veltīts vēl viens gads sirdslietai – katru dienu uzrakstīts viens dzejolis. Visus dzejas mīļotājus iepriecinās Guntara Rača dzejoļu grāmatas “365” trešā daļa, kura kļuvusi par autora dzīves lielāko piedzīvojumu. Grāmatā sarakstīti dzejoļi no 1.janvāra līdz 2.jūlijam. Turpinājums sekos grāmatas 4.daļā.

Klajā nācis sērijas “Es esmu…” Māra Bērziņa romāns “Nākotnes kalējs” par latviešu rakstnieku, daudzu romānu, stāstu un lugu autoru Vili Lāci (1904-1966).

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1:

Grāmata zinātkāriem un darbīgiem bērniem – “Jaunais matemātiķis”. Tajā ir aprakstīti daudzi aizraujoši darbiņi un projekti, kas palīdzēs saskatīt matemātikas nozīmi ikdienas dzīvē un sākt domāt kā īstam matemātiķim.

Pusaudži novērtēs Jennijas Jēgerfeldes grāmatu “Stendapa karaliene”. Tas ir aizkustinošs stāsts par zaudējumu un atvadīšanos, ko piedzīvo pusaudze.

Vecāku plauktā vērtīga grāmata pusaudžu vecākiem – Tanita Kerija “Ko domā mans pusaudzis? Praktiskā bērnu psiholoģija mūsdienīgiem vecākiem”. Šajā grāmatā par pusaudžu audzināšanu mūsdienu pasaulē autore, izmantojot jaunākos zinātnes pētījumus par šo attīstības posmu, izskaidro pusaudžu uzvedību un sniedz ieteikumus, kā dažādās situācijās vislabāk rīkoties vecākiem – gan uzreiz, gan ilgtermiņā.

Grāmatas lasītājiem Pieaugušo apkalpošanas nodaļā pieejamas no 20.septembra. Ar pilnu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties ŠEIT. Rezervēt izvēlētās grāmatas var elektroniskajā katalogā (nepieciešami autorizācijas dati) vai sazinoties ar bibliotekāru.

Informāciju sagatavoja:
Aira Stūre un Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres