2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Eiropas kultūras mantojuma diena Vidagā, fotoatskats

 

18.septembrī Vidagā norisinājās Eiropas kultūras mantojuma dienas, kas tika veltītas transportam.

Pasākumā ” Tilts pāri laikiem” tika godināts Latvijā vecākais Vizlas arkveida dolomīta tilts. Par godu šim tiltam tika atklāta tilta vēstures foto izstāde “Transports un Vizlas tilts toreiz un tagad”.

Smiltenes novada pašvaldības priekšsēdētājs Edgars Avotiņš  un Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes Vidzemes reģionālās nodaļas valsts inspektore Sarmīte Dundure svinīgi pacēla Eiropas kultūras mantojuma dienu karogu.

Vizlas dabas takā varēja baudīt sajūtu pastaigu ar muzikāliem pārsteigumiem par, ko parūpējās izcili mūziķi- Lauris  Amantovs, Marko Ojala, Arnis Graps un Smiltenes pūtēju orķestra pārstāvji. Griezties jautrā dejā un uzdziedāt kādu sev tuvu dziesmu kopā ar Apes sieviešu ansambļa pārstāvēm. Fotografēties un  izvizināties ar antīkiem auto, kas kādreiz braukuši  pār Vizlas tiltu.

Šim notikumam par godu tika izveidotas īpaši maketētas krāsojamās lapas bērniem ar Vizlas tiltu, ko kopā ar Krāsiņu no Aģentūras Olee varēja izkrāsot savās sajūtās. Bērniem bija iespēja radoši darboties, našķoties našķu kafejnīcā un gleznot mākslas darbus uz logu stikliem. Prieku radīja arī izjādes ar zirgiem un zirgu pajūgu. Apmeklētājus priecēja neliels mājražotāju tirdziņš.

ZS Kalnarušķi piedāvāja nobaudīt gardas pusdienas padomju laika kafejnīcā.

Paldies pasākuma darba grupa: Līgai Ozoliņai, Airai Mūrniecei, Ivetai Kovtuņenko, Santai Filatovai, Ilzei Solovjovai, Armandam Būdam, Aldim Kalacim, Marekam Grandavam, Ivaram Kalniņam, Zigurdam Kalniņam, Santai Sārei un pārējiem, kas piedalījās pasākuma tapšanā un realizēšanā.

 

Foto: Justīne Tetere

Informāciju apkopoja:
Madara Tjukša
sabiedrisko attiecību speciāliste