2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Par līdzatbildību vīrusu sezonas laikā

Vēsie laikapstākļi un intensīvais mācību gada sākums aktivizējis strauju Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā. Diemžēl Smiltenes novads valstī ierindojies ceturtajā vietā ar 113 inficētu personu skaitu.

Kā liecina SPKC publiskotā informācija uz 20. septembri, Smiltenes novada 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem ir 622.4. Šī informācija ir satraucoša, jo nupat ir uzsāktas skolas gaitas, kur vīrusa pārnešana no vienas mājsaimniecības uz otru iespējama daudz straujākā tempā.

Aicinām ikvienu novada iedzīvotāju būt līdzatbildīgiem par savu, savu ģimenes locekļu un visas kopienas veselību – ja gadījumā tiek novēroti kādi simptomi, pirmkārt, izvairīties no publisku vietu apmeklēšanas un otrkārt sazināties ar savu ģimenes ārstu. No ikviena attieksmes pret vīrusu ir atkarīga mūsu ikdiena, darbs, skolu darbība un daudzas citas jomas.

Mūsu visu spēkos ir veikt preventīvus pasākumus, lai pēc iespējas samazinātu saslimšanas risku un vīrusa izplatību:

  1. Bieži mazgāt rokas – ne tikai pēc tualetes apmeklējuma, bet arī pēc publisku vietu apmeklējumiem (vēršam uzmanību, ka publiskajiem spēļu un āra trenažieru laukumiem pašvaldība ir nodrošinājusi dezinfekcijas līdzekļu pieejamību);
  2. Iespēju robežās samazināt ilgstošu atrašanos publiskās iekštelpās – šobrīd pašvaldība kultūras, sporta un citos pasākumos aicina piedalīties personas tikai ar derīgu vakcinēšanās sertifikātu;
  3. Ievērot spēkā esošos drošības noteikumus – nedrūzmēties, ieturēt distanci, vilkt sejas aizsargmasku;
  4. Rūpēties par savu un savu tuvinieku veselību – izvēlieties atbilstošu apģērbu, izvēlēties veselīgu uzturu, pēc iespējas daudz veikt fiziskas aktivitātes svaigā gaisā.

Nacionālais veselības dienests uzsver, ka iedarbīgākais līdzeklis, kā uzveikt pandēmiju ir vakcinēšanās pret koronavīrusa SARS-CoV-2 izraisīto saslimšanu. Ir apkopota informācija par vakcinēšanās iespējām Smiltenes novadā, ar ko var iepazīties Smiltenes novada mājaslapā, sadaļā “Informācija par vakcinēšanos”.

 

Smiltenes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus būt līdzatbildīgiem un rūpēties par savu un līdzcilvēku veselību, lai izdotos ierobežot straujo vīrusa izplatību.

 

Smiltenes novada pašvaldība