2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Norisinājušās orientēšanās sacensības “Siguldas rudens”

Kamēr Latvijas orientēšanās izlase, kuras sastāvā startē arī OK Azimuts sportists Ilgvars Caune startēja Pasaules kausa etapā Šveicē Davosā, tikmēr Siguldas apkārtnē netālu no Inciema jau piecdesmito reizi notika Siguldas rudens.

Bija tradicionālās Siguldas gravas, bet ne tik stāvas, kā iepriekšējā gadā. Bija tīrs priežu, egļu mežs un bija arī mazie biezokņi! Un protams – zelta lapas.
 
Sacensību aizsācēji ir Maruta un Māris Mitrevici, bet kopš 2012. gada tās rīko biedrība “A2”. “Siguldas rudens” un ir vienas no retajām orientēšanās sacensībām Latvijā, kas notiek ar kopējo startu. Tas sportistiem prasa lielu koncentrēšanos, taktisko cīņu un labu fizisko sagatavotību. Uz starta stājās gandrīz 450 dalībnieku.  Šogad sacensības norisinājās jaunā kartē, kur pēdējo reizi Latvijas orientieristi ir skrējuši 1993. gadā un mazā gabaliņā 2018. gada Pasaules čempionāta dalībnieki. Sacensību rajons bija Siguldas novada, Krimuldas pagasta, Turaidas skolas apkārtne. Dalībnieki izbaudīja īpašas sajūtas sacensībās ar kopējo startu.
 

Vīriešu Elites grupā distances sākumā līderu grupā izvirzījās grundzālietis Matīss Slikšjānis. Tomēr pēc trešā KP  līderpozīcijas nācās zaudēt un Matīss  9,3 km garajā distancē finišēja 6. vietā.

 
Siguldas rudenī no Azimuts OK-Sm BJSS sportistiem veiksmīgākie starti un izcīnītās godalgotās vietas S-18 grupā 2. vieta Agnese Jaunmuktāne un 3. vieta Anda Jaunmuktāne. V-20 grupā dubultuzvara. 1. vieta Austris Kalniņš un 2. vieta Renārs Kļaviņš. V-70 grupā 2. vietā Jānis Biezais un 3. vietā Aldis Lapiņš. S-55 grupā 1. vieta Dace Iķšele. S-45 grupā 1. vieta Ieva Godiņa.  
 
 
Foto: Māris Stabiņš.