2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Visi pasaules noslēpumi atrodas grāmatās

Smiltenes novada Izglītības pārvalde turpina iepazīstināt ar Smiltenes novada skolām un citām iestādēm. Šoreiz – par Smiltenes novada bibliotēkas bērnu apkalpošanas nodaļu, kur mīt zināšanas, aizraujoši stāsti, izzināt prieks un radošums.

Smiltenes novada bibliotēkas bērnu apkalpošanas nodaļa ir iemīļota vieta bērniem, kur tie gan iepazīst pasauli caur grāmatās atklātajiem stāstiem, gan piedalās izstādes un konkursos.

Sastaptie jaunieši atzīst, ka viņiem bibliotēka ir ērta un droša vieta, kur pilnvērtīgi pavadīt laiku – datori esot mājās, bet te viņi izvēlas spēlēt galda spēles, jokoties un sacensties klātienē. Pieejami vairāki desmiti dažādu spēļu.

Lai arī bibliotekāre atzīst, ka telpas nav gluži piemērotas un nākotnē cer uz labāku risinājumu, visi darbinieki cenšas, lai tās būtu ērtas un ar patīkamu atmosfēru. Iedvesmojošus tekstus uz sienām ir pamanījis ikviens – sīkumiņi, bet patīkami.

Ļoti aktīvi darbojas arī bērnu un jauniešu grāmatu lasīšanas žūrija. Ir arī īpaši padomāts par mazuļiem – pirmsskolas vecuma bērniem.

Regulāri tiek organizētas dažādas izstādes, kur piedalās dažādu vecumu bērni. Īpašs paldies visiem pedagogiem un vecākiem, kas parāda bērniem ceļu uz bibliotēku, un tie iepazīst šo lielisko pasauli. Bērnībā radīti ieradumi cilvēka vērtību sistēmu un dzīvesveidu un paliek nemainīgi mūža garumā –  tikai grāmatu saturs mainās.

Par jaunumiem bibliotēkā uzzini:

Izglītības pārvalde