2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

2021./2022. mācību gadā Vītolu fonda administrētās stipendijas saņem 16 Smiltenes novada jaunieši

 

Mūsdienu mainīgajā pasaulē vienīgais kapitāls, par kura drošību varam sniegt garantiju, ir cilvēka izglītība. Tā ir vērtība, ka neapsūbēs mitruma iespaidā, nezudīs neapdomīgas monetārās politikas rezultātā un netiks apdraudēta garnadžu ierašanās gadījumā. Tā ir vērtība, kuras iegūšana ir tikpat nepiepildāma kā cilvēka personības attīstība, ir tikai soļi, neatlaidīgi un apņēmīgi soļi pareizajā virzienā…

Pateicoties vairāk nekā 200 ziedotājiem no Latvijas, Amerikas, Austrālijas, Kanādas, Lielbritānijas, Venecuēlas un Zviedrijas, jaunajā mācību gadā ar stipendijām Latvijas augstskolās studē 825 studenti – no tiem 290 stipendiju saņem pirmo reizi,  451 stipendiāts studijas turpina un 84 jaunieši tika izraudzīti citos papildkonkursos. Gada laikā stipendijās plānots izmaksāt vairāk nekā 1,5 miljonus eiro.

Par spīti aizvadītā gada izaicinājumiem ziedotāji turpina atbalstīt Latvijas jauniešus ceļā uz izcilību. 2021./2022. mācību gadā ziedotāju stipendijas  no Smiltenes novada saņem  16 jaunieši: Kaspars  Pakulis (Andreja Alfrēda un Silvijas Zeltkalnu piemiņas  stipendija), Kristiāns Toms Saliņš (Rīgas Hanzas Rotari kluba stipendija), Anete Mālkalne (Ainas Pamovskis piemiņas stipendija), Sofija Novicka (Elfrīdas un Jāņa Rutku fonda  stipendija), Laura Liene Cūberga (Gundara un Astrīdas Strautnieku stipendija), Monta Jurģe (Viļa un Carolinas Vītolu stipendija), Elīza Puriņa (Andra un Daces Dārziņu stipendija), Signija Betima Baranovska (Mecenātu Borisa un Ināras Teterevu fonda stipendija medicīnā stipendija), Marta Dūle (Puteņu ģimenes stipendija), Miks Mikus Mamedovs (Andra Kļaviņa stipendija), Loreta Korkunova (In Memoriam Gaida Rīsbergs stipendija), Karīna Harkina un Jānis Kubuliņš (Gunāra Šterna piemiņas stipendija), Ance Pakalne (Māras Dāmes stipendija), Miks Šics un Anete Sniedze (Gundara Ozola stipendija).

Pieteikšanās Vītolu fonda administrētajām stipendijām nākamajam studiju gadam sāksies 2022. gada 1. februāra un turpināsies līdz 1. martam. Vairāk informācijas: www.vitolufonds.lv.

Vītolu fonds

www.vitolufonds.lv