2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

28.aprīļa tiešsaistes raidījuma “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” tēma – transportlīdzekļu ievešanas un ārvalstīs izsniegto autovadītāja apliecību lietošanas kārtība

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla EURES darba mobilitātes konsultanti veido jau četrpadsmito cikla “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” tiešsaistes raidījumu. Šoreiz runa būs par transportlīdzekļu ievešanas un ārvalstīs izsniegto autovadītāja apliecību lietošanas kārtību. Raidījums būs skatāms 28. aprīlī plkst. 16.00 EURES Latvia Facebook lapā (https://www.facebook.com/eureslatvia).  

Raidījuma vadītājs NVA EURES konsultants Andris Segliņš uz sarunu aicinās Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Kvalifikācijas departamenta vadītāju Juri Teteri, CSDD Tehniskā departamenta Transportlīdzekļu sertifikācijas daļas vadītāju Valdi Blekti un CSDD Reģistrācijas departamenta vadītāja vietnieku Aivi Ozoliņu.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība, kas nodarbojas ar transportlīdzekļu reģistrāciju, autovadītāju kvalifikācijas eksāmenu pieņemšanu un vadītāja apliecību izsniegšanu, tehniskās apskates nodrošināšanu, veic ceļu drošības auditu un vispārēju pārraudzību, kā arī veido un uztur transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistru, informē un izglīto ceļu satiksmes dalībniekus.

Raidījuma gaitā CSDD pārstāvji izskaidros transportlīdzekļu īpašniekiem aktuālus jautājumus, tostarp informēs par  ārvalstīs reģistrētu transportlīdzekļu pārreģistrēšanas kārtību Latvijā, pastāstīs, vai Latvijā var izmantot ārvalstīs izsniegtās autovadītāja apliecības. Tiešsaistes translācijas sekotāji EURES Latvia Facebook lapas komentāru sadaļā varēs uzdot savus jautājumus, kā arī, ja nepieciešams, vienoties par NVA EURES konsultantu individuālajām konsultācijām.

Tiešsaistes raidījumu ciklu “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” NVA EURES konsultanti veido, balstoties uz savu darba pieredzi un piesaistot dažādu jomu ekspertus, lai sniegtu remigrantiem aktuālāko informāciju par darba iespējām un dzīves apstākļiem Latvijā, valsts un pašvaldību institūciju pakalpojumiem un atbalstu, nepieciešamo dokumentu kārtošanu gan ārvalstī, pirms aizbraukšanas, gan Latvijā, atgriežoties, par bezdarbnieka pabalsta eksportu, nodokļiem, dzīvesvietas deklarēšanu,  iegūtās kvalifikācijas atzīšanu un uzņēmējdarbības uzsākšanu Latvijā,  kā arī citiem remigrantiem svarīgiem jautājumiem.

2022. gada 25. februārī NVA EURES Latvia Facebook lapā tika pārraidīts trīspadsmitais cikla “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” tiešsaistes raidījums, kurā NVA EURES konsultants Andris Segliņš un NVA Darba tirgus departamenta Darba devēju atbalsta nodaļas vadītājs Ronalds Kraže informēja par NVA organizētajām tiešsaistes tikšanām ar Latvijas darba devējiem. Tā ir iespēja attālināti satikties ar darba devējiem un atrast darbu Latvijā. Pasākumi norisinās interneta vidē, sadarbojoties ar konkrētiem uzņēmumiem, kas meklē darbiniekus. Tiešsaistes tikšanās laikā darba devēji prezentē savus uzņēmumus, informē par aktuālajām vakancēm un prasībām pretendentiem, darba vidi un karjeras izaugsmes iespējām.

Visu iepriekšējo cikla “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” tiešsaistes raidījumu ieraksti jebkurā laikā ir pieejami EURES Latvia Facebook lapā:

  1. “EURES atbalsts remigrācijai”: https://fb.watch/3UqqTbO-9y/
  2. “Bezdarbnieka pabalsts un tā eksports”: https://fb.watch/3UmuRY0ysW/
  3. ”Dzīvesvietas deklarēšanu un uzturēšanās Latvijā”: https://fb.watch/4LxhPszSR7/  
  4. “Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai Latvijā”: https://fb.watch/5bmCYbQBcb/   
  5. “Starpvalstu nodokļu jautājumi”: https://fb.watch/60amV9Hxwb/
  6. “Ārvalstīs iegūtās izglītības un kvalifikācijas atzīšana Latvijā”: https://fb.watch/v/1-cRzmPvN/
  7. “Veselības pakalpojumi Latvijā”: https://fb.watch/73yxExMop2/
  8. “NVA bezmaksas karjeras konsultācijas”: https://fb.watch/7l12-pA1C7/
  9. “Pensijas Eiropas Savienībā”: https://fb.watch/8mjIMLLPNw/
  10. “Attālinātais darbs un sociālais nodrošinājums”: https://fb.watch/8WofL-R1L4/
  11. “Pabalsti ģimenēm ar bērniem Latvijā”: https://fb.watch/9BUifS3JEL/
  12. “Muitas jautājumi, atgriežoties Latvijā”: https://fb.watch/a16WhGAd7X/
  13. “NVA tiešsaistes darba dienas Latvijā”: https://fb.watch/cd26S6lcnI/

NVA EURES konsultantu atbalsts pieejams ikvienam!

Ja Jums ir papildu jautājumi par darba iespējām Latvijā, sociālo aizsardzību (ģimenes pabalsti, bezdarbnieka pabalsts un tā eksports u.c.) vai starpvalstu nodokļu samaksu, aicinām sazināties ar NVA EURES konsultantiem.

Mājaslapa: www.nva.gov.lv/eures

E-pasts: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/eureslatvia

Linkedin: www.linkedin.com/company/eures-latvia

Piektdienās no 13.00 līdz 15.00 EURES čats: https://ej.uz/zze4