2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

28.aprīlī Raunas Kultūras centrā viesosies Francijas profesionālās izglītības laikmetīgās dejas izpildītāju grupa “COLINE”

Starptautiskās dejas dienas ietvaros 28.aprīlī Raunas Kultūras centrā viesosies Francijas profesionālās izglītības laikmetīgās dejas izpildītāju grupa “COLINE”. 

Laikmetīgās dejas izrāde “Coline Bahs, kantātes un pasijas” (Bach, cantates et passion) radīta ciešā dejas un mūzikas sasaitē, kustības kvalitātes daudzveidībā: grupu raksturo mūzikālā materiāla precizitāte, iekšējā muzikalitāte, klausīšanās prasmes, dinamisms, blīvums. Savukārt izrāde “Der Lauf der Dinge” dažādās ainas var raksturot kā poētiskas, pārsteidzošas, striktas, bet pilnas ar fantāzijas elementiem, kas reizēm tuvinās absurdam. Izrāžu horeogrāfijas veidojuši Džoanna Leitone (Joanne Leighton), Tomā Lebrēns (Thomas Lebrun) un Kristians Ubls (Christian Ubl).  Džoannas Leitones radītājā izrādē “Rezultāts” (Score) dejotāji izzina telpas jēdzienu, kas balstīts teritorijā, pilnā ar dažādām identitātēm un savstarpēji saistītām telpām. 

COLINE ir profesionālās izglītības laikmetīgās dejas programma Istras pilsētā, Francijā. COLINE piedāvā strukturētu laikmetīgās dejas divu gadu izglītības programmu jaunajiem dejotājiem vecumā no 18 līdz 25 gadiem ar iepriekšēju dejas pieredzi. Šis kurss ievada dejotājus ceļā uz profesionāla horeogrāfa un dejotāja karjeru. Programma attīsta un pilnveido dejotāju tehniku, spējas un skatuviskās prasmes. Grupa Latvijā prezentēs 3 izrādes Rezultāts (Score), Coline Bahs, kantātes un pasijas (Bach, cantates et passion) un Der Lauf der Dinge.