2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Palsmanes pagasta Pūķu ciems ir sena apdzīvota vieta, kura var lepoties ar tās iedzīvotājiem, kuri tur dzīvo jau vairākās paaudzēs. Iedzīvotāji joprojām tur godā senās amatu prasmes, kuras tiek veiksmīgi izmantotas arī mūsdienās. Vieta ir ar ļoti bagātu un interesantu kultūrvēsturisko mantojumu.


Pasākuma laikā ikviens varēs izbaudīt “Pūķu” ciema rosīgo dzīvi piedaloties dažādās radošajās darbnīcās. Darbosies Pūķēniešu darinājumu tirdziņš ar tieši Pūķos tapušajiem labumiem, varēs nobaudīt īpašo Pūķu zupu. Savukārt LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuves pētniece Ginta Pērle Sīle un Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja vēsturnieks Edgars Žīgurs iepazīstinās ar stāstiem par savākto folkloras mantojumu, vietvārdiem Palsmanes apkaimē, kas ikvienam ļaus uzzināt par seno palsmaniešu dzīvesveidu, nodarbošanos, ekspedīcijās atrasto.

Būs apskatāma izstāde “Pūķu ceļa stāsts.” Vakara noslēgumā Pūķu apkaimes dziesmu, kuru pamatā ir Palsmanes un Smiltenes apkārtnē savāktais folkloras mantojums izdziedāšana un danči Vaives Kociņu kapelas pavadībā.

Uz tikšanos Pūķos!