2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicina būvniecības nozares profesionāļus nenokavēt pieteikšanos bezmaksas BIM apmācībām

Maija beigās un jūnijā notiks vairāki bezmaksas Būves informācijas modelēšana (BIM) kursi, interesenti aicināti pieteikties klātienes un attālināto nodarbību grupās. Kursi palīdz paaugstināt mūsdienīgā būvniecības procesā vitāli nepieciešamās digitālās prasmes un kompetences.

Bezmaksas apmācībās būvniecības nozarē strādājoši BIM speciālisti un pasniedzēji dalās ar zināšanām par digitālo tehnoloģiju ieviešanu dažādos būvniecības procesos. Apmācības ir aktuālas visiem būvniekam, būvniecības projekta vai uzņēmuma vadītājam, būvniecības darbu pasūtītājam un namu apsaimniekotājam.

Apmācības nodrošina Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības digitalizācijas centrs. Tas aicina interesentus pieteikties vairākiem BIM  kursiem:

  • speciālistiem ar priekšzināšanām projektēšanā paredzēts kurss «BIM koordinēšana»par kvalitātes kontroles principiem BIM projektu īstenošanai gan projektēšanas, gan būvniecības fāzēs, ar praktisku tehniskās koordinēšanas iemaņu apguvi. Apmācību kurss notiks 20. maijā vai 3. jūnijā attālināti, to vadīs Jānis Berķis;
  • ikvienam ar būvniecības darbiem saistītam speciālistam sava redzesloka paplašināšanai neatkarīgi no BIM pieredzes noderēs kurss «3D tehnoloģiju praktiskais pielietojums BIM modeļa izveidē un būvniecības procesu kontrolē». Rudenī plānots šo kursu turpinājums. Tāpēc īpaši aicināti tie, kuri iecerējuši rudenī iegūt vai stiprināt zināšanas BIM tehnoloģiju lietojumā. Apmācību kurss notiks 26. maijā klātienē RTU. To vadīs Māris Kaļinka;
  • speciālistiem ar pieredzi būvniecības vai būvdarbu vadībā paredzēts kurss «BIM būvniecības procesa plānošanā un uzraudzībā»par BIM izmantošanu nepieciešamo resursu plānošanā un procesa nodrošināšanā. Apmācības notiks 27. maijā klātienē, ar visām nepieciešamajām autorprogrammām aprīkotajā RTU datorklasē Āzenes ielā 12, vai 28. maijā attālināti. Apmācības vadīs Dārta Ļaudaka;
  • projektu un citu būvniecības procesu vadītājiem, būvprojektu pasūtītājiem, uzņēmumu līderiem paredzēts kurss «BIM  praktiskā ieviešana uzņēmumā un labākā prakse»par nepieciešamo resursu apzināšanu BIM ieviešanai un pārmaiņu vadību. Apmācību kurss notiks 6. jūnijā attālināti, to vadīs Arturs Neiburgs.

Plašāka informācija un reģistrēšanās dalībai ŠEIT

Pēc katra kursa apguves dalībnieki saņem elektronisku apliecinājumu, kas ir derīgs būvspeciālistu sertifikācijas profesionālās pilnveides kredītpunktu iegūšanai.

Apmācības tiek īstenotas SIA «Latvijas standarts» iepirkumā «Projekts «Apmācību programmas izstrāde un īstenošana BIM praktiskai pielietošanai projektēšanas un būvdarbu procesu ietvaros», ID nr. LVS 2022/1».

 

Informāciju sagatavoja:

Lāsma Vaivare,

RTU Sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītāja

Tālr. 26597739

E-pasts: [email protected]