2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicina ģimenes doties pastaigā pa Smiltenes dzejas takām

Laika posmā no 15. līdz 24.aprīlim Smiltenes bibliotēka aicina ģimenes piedalīties foto orientēšanās spēlē “Pa Smiltenes dzejas takām”.
Lai piedalītos foto orientēšanās spēlē, aicinām ģimenes saņemt spēles karti ar norādēm Smiltenes bibliotēkā (Baznīcas laukumā 13), Bērnu apkalpošanas nodaļā (Gaujas ielā 1, Sporta hallē) vai izdrukāt to pašiem. Foto orientēšanās spēles laikā dalībniekiem jāapmeklē 10 kontrolpunkti Smiltenē, kuri jāatpazīst pēc dzejas rindām. Kad vietas Smiltenē atpazītas, tās jāatzīmē spēles kartes otrā pusē, ierakstot atbilstošu ciparu, kā arī jānofotografējas pie tām. Fotogrāfijā jābūt redzamam vismaz vienam ģimenes komandas pārstāvim.
Dalībnieki maršrutu var veikt sev ērtā laikā un secībā.
Karte ar atzīmētajiem cipariem jānofotografē un kopā ar atrasto objektu fotogrāfijām jāsūta uz e-pastu [email protected] vai lietotnē WhatsApp uz numuru 20047831, norādot ģimenes komandas nosaukumu.
Aktīvākajām ģimeņu komandām pārsteiguma balvas.
Spēle apvieno fiziskās aktivitātes, dabu vai pilsētvidi, komandas pētnieka, vērotāja, atklājēja, meklētāja un sacensību garu. Tās mērķis ir saliedēt kopienu, kā arī veicināt vietējās apkārtnes iepazīšanu, aktīvo atpūtu, pavadot laiku ģimenes lokā un popularizēt bibliotēkas novadpētniecības krājumu.
Ģimeņu foto orientēšanās spēle tiek organizēta Bibliotēku nedēļas laikā, kas notiek visā Latvijā no 18.līdz 24.aprīlim. 2022.gada tēma ir “Bibliotēkas spēks: mācies, dari iedvesmo!”. Bibliotēku nedēļas mērķis ir parādīt bibliotēku spēku – to, cik bibliotēkas ir nozīmīgas kopienai, sabiedrībai, valstij, kā tās iesaistās mūžizglītības procesos, cik pārliecinoši īsteno savas aktivitātes un iedvesmo attīstībai kopienu, kā arī saliedē kopienu.
Iesūtītās fotogrāfijas var tikt izmantotas bibliotēkas publicitātes vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre