2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām piedalīties Kultūras un tūrisma pārvaldes organizētā seminārā

2022. gada 19. septembrī no 10.00 līdz 15.00 Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvalde organizē semināru novada kultūras iestāžu vadītājiem, pagastu pārvaldniekiem, biedrībām, neformālu iedzīvotāju grupu pārstāvjiem, jauniešu organizāciju vadītājiem, ikvienam interesentam, kuru darbība saistīta ar pasākumu organizēšanu, iedzīvotāju iesaistīšanu, jaunu vietu atklāšanu utt.

Semināra programma

9.30 – 10.00 reģistrēšanās;

10.00 – 12.00 semināra 1. daļa

“Iespēja darīt OMAJĒPSEIEN (NEIESPĒJAMO) ir dota katram – par radošām pieejām un iespēju izmantošanu kultūrvietu attīstībai un kopienu radošuma potenciāla realizācijai”,

Jolanta Borīte – Siguldas novada Kultūras centra un Siguldas kultūras centra “Devons” direktore, Latvijas Kultūras akadēmijas Tālākizglītības kursa vadītāja, ilggadēja pieredze liela mēroga pasākumu (“Cēsis 800” un “Sigulda 800” svinības, Latvijas simtgades programma) plānošanā un organizēšanā;

12.00 – 13.00 pusdienu pārtraukums;

13.00  – 15.00 semināra 2. daļa

“Cilvēkvide, kultūrainava un vietrade”,

Jānis Ķīnasts – pilsētvides plānotājs un dizainers, Cēsu Pluriversitātes kurators un oficiālais “New Bauhaus” vēstnieks. Ar bakalaura grādu vides zinātnē un maģistra grādu mākslā, ar specialitāti dizainā. Pēdējo desmit gadu laikā strādājis un studējis ne tikai Latvijā, bet arī Grieķijā, Eģiptē, Tasmānijā un īsu brīdi arī Honkongā. 2013. gadā iesaistījies “Urmadic University” projektā un mācījies pie dizaina filozofa Tony Fry. Ar publikācijām un darbnīcām piedalījies konferencēs Polijā, Francijā, Velsā un Vācijā. Raksti publicēti žurnālos “Latvijas Architektūra”, “Modernists” un interneta medijā “Satori”. Kā lektors strādājis Latvijas Universitātē un Ekonomikas un Kultūras augstskolā, kur izstrādājis studiju kursus “Ievads dizaina studijās” un “Inovācijas arhitektūrā un dizainā”. Latvijā ieviesis jēdzienu “vietrade”. Cēsu Pluriversitātes kurators un SIA “nēbetjā” vadītājs.

Cilvēks kā būtne, kas par sevi nepiedzimst, bet top visa mūža laikā. Vide kā totalitāte, kas ne vien mūs ietver no ārpuses un satur kopā no iekšienes, bet arī to visu savieno vienotā pieredzējumā. Kultūra kā mūsu vērtību sistēma. Ainava kā objektīvā realitāte un bezgalīga saikņotība starp tās elementiem visos mērogos vienlaicīgi. Vieta kā vienīgais sākums, kuru nekad nebeidzam meklēt. Radīšana kā darīšana un otrādi. Ko ar to visu iesākt laikā, kad neiespējamais kļuvis iespējams, un vecā kārtība mūsu acu priekšā brūk un jūk. Kā jēgu nemeklēt, bet to radīt?

Semināra noslēgumā – diskusijas.

Pieteikšanās līdz 14. septembrim, rakstot uz e-pastu: [email protected] (norādot vārdu, uzvārdu, darba vietu, kontakttālruni).

Būsiet mīļi gaidīti!

 

Iveta Kovtuņenko

Kultūras un tūrisma pārvaldes Kultūras jomas speciāliste