2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Aizvadīta “Senioru akadēmijas,, pirmā nodarbība

Kad aktīvais darba mūžs ir aiz muguras, ir pienācis laiks nesteidzīgai dzīves skolai -Senioru akadēmijai- tas nozīmē mācīties dzīvot lēnāk, izbaudot un izjūtot dzīves krāsainību un vienreizību sev tīkamās nodarbēs, patīkami kopā pavadot laiku ar sev līdzīgi domājošiem, daloties ar gadu gaitā uzkrāto pieredzi un gūstot personīgu gandarījumu par pašu procesu un jauniegūtām zināšanām.

29. novembrī notika Senioru akadēmijas pirmā nodarbība. Nodarbības tēma: Cilvēka gara možums. Tā saglabāšanas un uzturēšanas iespējas.

Nodarbībā uzstājās ārste, pneimologs, Evija Livčāne  un ārste, naturopāts, Lilita Kivleniece. Pēc katras lekcijas seniori uzdeva daudz jautājumu, jo veselības jautājumi viņiem ir ļoti svarīgi un saistoši. Pēc lekcijas mediķi uzkavējās, lai individuāli atbildētu uz katru seniora jautājumu.

Nodarbības notika Smiltenes vidusskolā un pēc senioru lūguma skolas direktore Ilze Vergina ,,Senioru akadēmija,, dalībniekus iepazīstināja ar skolu un izrādīja skolas telpas. Seniori  tikās ar Smiltenes vidusskolas pašpārvaldes jauniešiem un iepazinās ar pašpārvaldes darbu. Viņiem par jauniešu darbu skolā bija daudz jautājumu un katrs seniors saņēma detalizētu atbildi uz katru uzdoto jautājumu. Seniori bija priecīgi, ka skolā mācās tik aktīvi un zinoši  jaunieši, kas tik aizrautīgi prot stāstīt par savu skolu!

Pirmā ,,Senioru akadēmija,, nodarbība bija emocionāla un katrs dalībnieks bija ļoti priecīgs par iespēju apmeklēt  Smiltenes novada Izglītības pārvaldes nodarbību ciklu.

Lai Ziemassvētku gaidīšanas laiks mierpilns un pozitīvām emocijām piepildīts!

Uz tikšanos nākamajā Senioru akadēmijas nodarbībā – 24. janvārī!

 

Gunta Grigore

Smiltenes novada pašvaldības izglītības pārvaldes vadītāja vietniece

Tālrunis: 25441976

 E-pasts [email protected]