2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

“AP Kaudzītes” tarifu izmaiņu dēļ no 2022.gada 17.janvāra palielinās nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa

Informējam par plānotajām izmaiņām atkritumu apsaimniekošanas maksā, kas saistītas ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes 2021.gada 16.decembra apstiprināto SIA “AP Kaudzītes” jauno atkritumu apglabāšanas tarifu.

No 2022.gada 17.janvāra Smiltenes novada Apē, Apes, Gaujienas, Trapenes un Virešu pagastos maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs 22.23 EUR/m3 (plus pievienotās vērtības nodoklis (PVN)), attiecīgi par 240 litru konteinera vienreizēju tukšošanu būs jāmaksā 6.75 EUR (ieskaitot PVN), bet 1100 litru konteinera tukšošanas reize izmaksās 30.92 EUR (ieskaitot PVN).

Izmaiņu veikšanu atkritumu apsaimniekošanas maksā paredz Atkritumu apsaimniekošanas likuma 39.pants, kas atkritumu apsaimniekotajām nosaka iekļaut apstiprinātās tarifa izmaiņas atkritumu apsaimniekošanas maksā ar tarifa spēkā stāšanās dienu.

Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai un apglabāšana poligonā “Kaudzītes”, kā arī DRN likme ir būtiskas kopējās atkritumu apsaimniekošanas maksas komponentes, kas ietekmē atkritumu apsaimniekošanas kopējo maksu. Nodokļu (PVN un DRN) un poligona “Kaudzītes” noteiktās izmaksas kopā veido 60% no kopējām SIA “ZAAO” (ZAAO) atkritumu apsaimniekošanas izmaksām.

Jau informējām par plānotajām izmaiņām atkritumu apsaimniekošanas maksā no 2022.gada 1.janvāra saistībā ar DRN pieaugumu (šīs izmaiņas būs spēkā no 2022.gada 1.janvāra līdz 2022.gada 17.janvārim). Dabas resursu nodokļa likums paredz arī turpmāku ikgadēju nodokļa palielinājumu ar mērķi veicināt dabas resursu ekonomiski efektīvu izmantošanu.

Lai samazinātu individuālos tēriņus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, ZAAO aicina iedzīvotājus izmantot uzņēmuma nodrošināto dalītās atkritumu vākšanas infrastruktūru Smiltenes novadā – EKO laukumu un EKO punktus. Tāpat ir svarīgi mainīt savus paradumus, kas balstīti aprites ekonomikas pamatprincipos – pārdomāt savus pirkumus, nepirkt lieku, pirkt ilgi kalpojošas lietas, atdot citiem, to, kas lieks, pārveidot lietas, lai izmest nāktos pēc iespējas maz un reti.

Katrs ZAAO klients šajās dienās saņem informatīvu vēstuli par plānotajām maksas izmaiņām.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar Klientu apkalpošanas daļas speciālistiem epastā: [email protected] vai pa tālr. 64281250.

ZAAO ir pašvaldību uzņēmums, kas nodrošina atkritumu savākšanu, šķirošanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārvadāšanu, apglabāšanu un sabiedrības izglītošanas aktivitātes 8 novadu teritorijās.

 

 Zane Leimane
SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību vadītāja