2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Apes jauniešu klubs “Sliedes” aicinās ciemos pie Elīnas Zālītes

Urrā! Pateicoties Smiltenes novada pašvaldības atbalstam biedrība Apes Jauniešu klubs “Sliedes” uzsāk īstenot projektu “Ciemos pie Elīnas Zālītes”.

Mums, Apes jauniešu klubs “Sliedes” jauniešiem ir svarīgi izzināt, uzzināt, atklāt un pilnveidoties. Vienmēr mūs ir fascinējis šarmantās Elīnas Zālītes tēls, viņas devums ne tikai dzejā, bet arī stāstos, prozā, literatūrā bērniem, lugās un tulkojumos. Šī projekta ietvaros vēlamies sākt ar pirmajiem soļiem, lai ne tikai sev, bet arī savējiem-  apeniešiem, kas dzīvo Apē un kas sirdī jūtas piederīgi Apei, kā arī citiem tuviem un tāliem interesentiem, dotu iespēju  iepazīt, kas tad īsti bija Elīna Zālīte.  Saprast – kāpēc Apei, Vidzemei, Latvijai ir tik svarīgs viņas atstātais mantojums, un tādējādi izprast arī savu piederību, saknes, savu iesaisti vietējā kopienā.  Projekta mērķis ir dzejas dienu ietvaros šī gada 10.septembrī radošās pēcpusdienas “Ciemos pie Elīnas Zālītes” ietvaros, atklāt  Elīnas Zālītes dzīvi un daiļradi caur radošu darbošanos, kopā būšanu dzejā, dziesmā un kino. Galvenās aktivitātes ietver: 1) ieskatu E.Zālītes dzīvē un daiļradē; 2) izzinošu stāstu par 12 putniem E.Zālītes daiļradē; 2) radošu darbošanos radot Smiltenes novada Apes pilsētas dzejas kokam E.Zālītes iedvesmotas dzejas “lapiņas” pusaudžu un pieaugušo izpildījumā, bet ģimenēm ar bērniem, izkrāsojot dažādas E.Zālītes divpadsmit putnu variācijas; 3) koncertstāstu, kurā tiks ietvertas mizanscēnas no Elīnas Zālītes darbiem, un E.Zālītes dzejas iedvesmotas dziesmas vietējo Apes aktīvo cilvēku izpildījumā; 4) Filmas “Agrā rūsa” brīvdabas kino; 5) Septembra zvaigžņotās nakts baudīšanu, daloties iespaidos, sajūtās par piedzīvoto.

Pasākumu Apes pilsētā veidos Jauniešu klubs “Sliedes” sadarbībā ar Elīnas Zālītes memoriālās mājas vadītāju Irēnu Meisteri, Apes tautas namu, Apes bibliotēku, Apes pirmsskolas izglītības iestādi “Vāverīte” un Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolu, Apes apvienības pārvaldi.

Ja tev ir vēlme iesaistīties projekta īstenošanā un līdzdarboties kopā ar mums – dod ziņu Daigai (26417369) vai Lienei (26547110)!

Lai mums kopā izdodas!

 

Ar saulainiem sveicieniem,

Apes Jauniešu klubs “Sliedes”