2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Apes pilsētas svētki “Visi ceļi ved uz mājām”

🌍 Ceļojums uz mājām – API
💙 Kā kādreiz ir rakstījis slavenais angļu dramaturgs un dzejnieks Viljams Šekspīrs “Cilvēki parasti ir vislaimīgākie mājās.” Tāpēc šajā nedēļas nogalē Apes pilsēta gaidīs visus, kuri vēlas sajust māju sajūtas, siltus smaidus un atkalredzēšanās dzirksteli acīs.
💙 Apes pilsēta ir sarotājusies un gaidīs visus pie sevis uz mājām.
💙 Paralēli pilsētas svētku piedāvājumam, aicinām apmeklēt Vaidavas dabas taku, kur 1,5 km garumā varēs klausīties dabas skaņās, veldzēties Vaidavas upes dzidrajos ūdeņos, informācijas stendos iegūt informāciju par Vaidavas ielejas dabu un kultūrvēsturi. Galvenie apskates objekti koncentrēti takas sākuma posmā: Raganu klintis, Veselības un Acu avots. Pēc pastaigas var atgūt spēkus iekārtotās atpūtas – piknika vietās. Takas sākums pie D.Ozoliņa pamatskolas (Pasta iela 26).
💙 Dzenīšu dižvītols – viens no dižākajiem balto vītolu sugas (Salix alba) pārstāvjiem ne vien Latvijā, bet arī Eiropā. Pie tā var ērti nokļūt no Apes mototrases puses. Sekojiet norādēm no Pasta ielas 26 (D. Ozoliņa Apes pamatskolas.)
💙 Elīnas Zālītes memoriālā mājā esi aicināts uz sarunu par rakstnieces dzīvi un daiļradi, ienirt stāstos par 12 putniem un to pasauli. Apes vēstures telpa aizraus atpakaļ pagātnē, kur katram būs iespēja atvērt skanošās atvilktnes un uzzināt par Hopenhofas muižu. Savukārt 3D brilles ļaus vēžot un rotāt eglīti kopā ar baronu atvasēm.
💙 Apes svētā Mateja baznīca ir viena no jaunākajām baznīcām Latvijā. Apes Sv.Mateja draudze un pilsētas iedzīvotāji ir pateicīgi Dievam, ka Apē ir tik brīnišķīga, mājīga, mīļa baznīca. Pie baznīcas ir izveidots gaumīgs baznīcas dārzs, kurš priecē ar skaistiem košumkrūmiem un puķēm. To varēsi apmeklēt jau rīt, kad tur notiks aizlūgums par Apes pilsētas svētkiem.
💙 Vēsturei pa pēdām var doties noejot kādu posmu pa Zaļajiem dzelzceļiem (Valka/Valga – Ape 55km garš). Informācijas stendā atradīsi visu informāciju par šaursliežu dzelzceļa līniju un apskates vērtiem objektiem pa ceļam.
💙 Pastaigājoties pa Api, pievērsiet uzmanību Pasta ielai. Tā ir visvecākā un garākā iela Apē, kurā saglabājies bruģis. Katrai ēkai uz šīs ielas ir sava unikāla vēsture. Domājams, ka iela savu nosaukumu ieguvusi no pasta, kas tajā darbojās 100 gadu garumā.
💙 Lai uzņemtu spēkus, dodies uz kafejnīcu “Krodziņš”, Ganību iela 4 vai iegādājies ēdienu pie kāda no ēdinātājiem.
💙 Lai visi ceļi ved uz Api!