2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Apspriež Viedrades kvartāla Pils ielā 9 ieceres

Trešdienas, 11. janvāra, vēlā pēcpusdienā Smiltenes pilsētas kultūras centra kino zālē sanāca Viedrades kvartāla Pils ielā 9 metu konkursa godalgoto darbu autori, iedzīvotāji un pašvaldības pārstāvji, lai klātienē uzzinātu un diskutētu par minētās teritorijas attīstīšanas iecerēm.

2021. gadā pašvaldība uzsāka darbu pie projekta par Viedrades kvartāla attīstību Smiltenē, Pils ielā 9, bet 2022. gada otrajā pusē norisinājās ideju metu konkurss sertificētiem arhitektūras speciālistiem, lai, izmantojot profesionāļu radošo sacensību, iegūtu iespējami labākos priekšlikumus būvprojekta izstrādei. Kopumā tika saņemtas 11 idejas, no kurām vērtēšanas komisija* izraudzīja trīs nodošanai sabiedrības vērtējumam. 11. janvārī ikvienam interesentam bija iespēja klātienē tikties ar godalgoto darbu autoriem, detalizētāk uzzināt par viņu iecerēm, uzdod sev interesējošus jautājumus un dalīties ierosinājumos. Paldies darbu autoriem par izsmeļošajām prezentācijām un iedzīvotājiem par interesi un domu apmaiņu!

“Šis viennozīmīgi nebūs projekts, kuru mēs realizēsim divu trīs gadu laikā – tas būs ilgs laika posms, lai īstenotu visas ieceres. Mums ir nepieciešams lai jūs, sabiedrība, iesaistāties un rādiet mums virzienu! Šī ir mūsu pilsēta, un mēs to veidojam tādu, kādu mēs to gribam redzēt. Tieši tāpēc mums ir svarīgi, lai jūs iesaistāties šī lēmuma pieņemšanā,” teic Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš.

Atgādinām, ka iedzīvotāju balsojums par tīkamāko Viedrades kvartāla Pils ielā 9 ideju norisinās līdz 27. janvārim:

  • pašvaldības līdzdalības platformā ,
  • pagastu pārvaldēs, Valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros un bibliotēkās,
  • aizpildot anketu izdevuma “Smiltenes Novada Pašvaldības Vēstis” janvāra numurā.

Ievērībai – apkopojot balsojuma rezultātus, primāri vērā tiks ņemts Smiltenes novadā deklarēto iedzīvotāju viedoklis.

Aicinām iedzīvotājus būt aktīviem, paust savu viedokli, lai nākotnē mēs iegūtu vēl vienu sakārtotu, atraktīvu un daudzpusīgi izmantojamu objektu, kur sanākt, kopīgi darboties, radīt jaunas idejas, bagātināt sevi un vienam otru, atpūsties un ar ko lepoties!

 

Madara Mūrniece

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i.


* Komisijas sastāvā darbojās Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš, Smiltenes novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Ieva Dille, Smiltenes novada pašvaldības Būvvaldes vadītāja Liene Brolīte, Smiltenes novada pašvaldības Būvvaldes arhitekte Zane Greisele, sertificētas arhitektes Sandra Paulsone un Ieva Skadiņa, kā arī arhitekts un pilsētplānotājs Gvido Princis.