2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ar 1. februāri sāksies pieteikumu pieņemšana programmas “Erasmus jaunajiem uzņēmējiem” jaunajā ciklā

Ar 1. februāri sāksies pieteikumu pieņemšana programmas “Erasmus jaunajiem uzņēmējiem” jaunajā ciklā! Tā ir pārrobežu apmaiņas programma, kas dod iespēju jaunajiem uzņēmējiem un tiem, kas tikai gatavojas sākt biznesu, mācīties no pieredzējušiem uzņēmējiem dažādās valstīs.

EYE ir programma, kas paredzēta jaunajiem uzņēmējiem, kuri tikko sākuši vai nākotnē tikai plāno uzsākt savu biznesu un grib uzlabot savas biznesa vadības prasmes, dodoties pieredzes apmaiņā pie kāda pieredzējuša uzņēmēja. Dalībnieki (jaunie uzņēmēji) var izvēlēties pieredzējušus uzņēmējus no visas Eiropas, kā arī Kanādas, ASV, Dienvidkorejas, Izraēlas, Singapūras un Taivānas. EYE programmas ietvaros ir sagatavota vienota datubāze ar uzņēmējiem, kuri piedalās programmā, kā arī dalībnieki paši var atrast uzņēmēju pie kā doties.

Piedaloties programmā, dalībnieki abpusēji iegūst dažādus ieguvumus:

  • iespēju sadarboties ar citiem uzņēmējiem un attīstīt uzņēmumu pārrobežu sadarbību;
  • iespēju dibināt kontaktus un veidot ciešas attiecības, atrast uzņēmējdarbības partnerus ārvalstīs;
  • gūt priekšstatu par atšķirīgo biznesa, kultūras un organizatorisko vidi;
  • iespēju uzlabot valodu prasmes.

Jaunais uzņēmējs var doties apmaiņā no 1 līdz 6 mēnešiem, kuru laikā tiks izmaksāts finansiālais atbalsts (stipendija) līdz 1100 EUR mēnesī, kas paredzēts uzturēšanās izmaksu un citu ikdienas izmaksu segšanai.

Nepieciešamās prasības jaunajiem uzņēmējiem/-ām: 

  • labas angļu valodas zināšanas; 
  • sasnieguši 18 gadu vecumu;
  • lielāko daļu no pēdējiem 12 mēnešiem pavadījuši Latvijā;
  • vēl nav izveidojuši uzņēmumu vai arī uzņēmums pastāv ne ilgāk kā 3 gadus.

 

Lai gūtu ieskatu, kā noris EYE apmaiņas programma, aicinām ieskatīties mūsu Facebook lapā, kur publicēts pašreiz Maltā esošās Emīlijas Samas pieredzes stāsts – video. Pieredzes stāstu sērija tiks papildināta ar citiem pieredzes stāstiem, tādēļ sekojiet jaunumiem!

Ja jūs ieinteresēja EYE programma, vai radušies papildus jautājumi – aicinām pievienoties informatīvajā sesijā jau 19. janvārī, kur dalībnieki dalīsies ar saviem pieredzes stāstiem, kā arī mēs izskaidrosim visas nianses, lai pieteikšanās process būtu ērts un vienkāršs.

Lai pievienotos sarunai, nepieciešams aizpildīt pieteikuma formu, ko atradīsiet šeit: https://www.eventbrite.com/e/erasmus-for-young-entrepreneurs-infovakars-tickets-506254289207?utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&utm-medium=discovery&utm-term=listing&utm-source=cp&aff=escb

Links uz Facebook pasākumu: https://fb.me/e/5x7LqQatp

Lai vēlamo informāciju iegūtu jebkurā citā laikā, apmeklējiet programmas mājaslapu un izmantojiet tur norādītos komunikācijas kanālus: Erasmus jaunajiem uzņēmējiem | CIVITTA

Civitta Latvija ir Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE) programmas oficiālais kontaktpunkts Latvijā. Atbildam gan uz interesējošajiem jautājumiem, gan palīdzam visa pieteikšanās procesa gaitā, lai to padarītu pēc iespējas vienkāršāku un saprotamāku.