2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ar panākumiem aizvadīta koru koprepertuāra pārbaudes skate

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koru koprepertuāra pārbaudes skate Valmierā

30. aprīlī Valmieras Kultūras centrā un Valmieras 5. vidusskolā norisinājās XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koru skate. Tajā piedalījās Valmieras, Valkas un Smiltenes novadu skolu jaunatnes, senioru kori, sieviešu kori, kā arī A un B grupas jauktie kori. 

Smiltenes novada kori skatē apliecināja, ka ir gatavi Dziesmu svētkiem. Smiltenes Kultūras centra jauktais koris “LidoJums” diriģente Mārīte Junita Apsīte ieguva 44.22 punktus no 50 iespējamiem un I pakāpi , Smiltenes Kultūras centra jauktais koris “Vidzemīte” ar diriģenti Baibu Žēbinu priekšgalā 40.89 punktus  I pakāpi, savukārt  Apes Tautas nama jauktais koris “Ape” diriģentes Sandras Oto vadībā ieguva 42.33 punktus un I pakāpi, Ērika Deruma lolotais  Smiltenes Kultūras centra jauktais koris “Pakalni” ieguva 40.56 punktus I pakāpi, Jauktais koris “Rauna” diriģentes Dace Ābrama, Sarma Bērziņa 39.67 punktus II pakāpe, arī diriģentes Ilzes  Dāves Trapenes kultūras nama sieviešu koris  “Trapene”  sniegums novērtēts ar 39.67 punktiem un II pakāpi, Smiltenes Kultūras centra senioru jauktais koris “Mežābele” diriģentes Veltas Ispravņikovas vadībā  ieguva augstos 43.44 punktus un I pakāpe, Smiltenes vidusskolas jauniešu koris “Lido” diriģents Imants Točs novērtēts  ar “Ieskaitīts”. Tas nozīmē, ka mūsu kori šovasar dosies uz Dziesmu un Deju svētkiem.

Koru māksliniecisko līmeni un izpildījumu vērtēja žūrijas priekšsēdētāja Aira Bērziņa, diriģenti Juris Kļaviņš , Uldis Kokars, Ints Teterovskis un Kaspars Ādamsons.

Sirsnīgs paldies visiem mūsu amatierkolektīvu dalībniekiem un vadītājiem!

Lepojamies!

Foto: Gustavs Māziņš

Informāciju sagatavoja:

Zane Ērgle- Mežule
Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvaldes,
Mārketinga un komunikācijas speciālists