2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos izceļot no Krievijas un Baltkrievijas

Ņemot vērā Baltkrievijas iesaisti pilna mēroga Krievijas karadarbībā pret Ukrainu, Krievijas un Baltkrievijas bruņoto spēku pastiprināto aktivitāti Baltkrievijas teritorijā,  ievērojamiem drošības riskiem un neprognozējamu drošības situācijas attīstību tuvākajā nākotnē, aicinām Baltkrievijā esošos Latvijas valstspiederīgos pamest valsti.

Iespējas nodrošināt konsulāro palīdzību Latvijas valstspiederīgajiem Baltkrievijā ir ierobežotas. Baltkrievijā dzīvojošos Latvijas valstspiederīgos lūdzam ņemt vērā, ka izceļošana no Baltkrievijas ir apgrūtināta. Aicinām ievērot piesardzību sabiedriskās vietās, kur pulcējas daudz cilvēku, un atturēties no iesaistīšanās masveida pasākumos. 

Šobrīd Latvijas vēstniecības Minskā darbība ir pārtraukta uz nenoteiktu laiku. Konsulārā palīdzība un konsulārie pakalpojumi vēstniecībā Minskā netiek nodrošināti. Ja esat nonācis ārkārtas situācijā, aicinām nekavējoties sazināties ar Latvijas konsulātu Vitebskā (telefons +375 212 614 482; e-pasts: [email protected]) vai ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26337711 vai e-pastu: [email protected]

Tāpat Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos izceļot no Krievijas un nepameklēt to. 

 

Informāciju sagatavojusi

Ārlietu ministrija