2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Atklās kampaņu “Asins draudzība 2022”

Šodien, plkst.14, Valsts Asins donoru centrs atklās kampaņu “Asins draudzība 2022”, kuras mērķis ir veicināt gados jaunu cilvēku interesi un atsaucību asins ziedošanā. Vienlaikus ar kampaņu startēs “Asins draugu kauss”, kurā augstskolas apliecinās tiekšanos uz kopīgu rezultātu, veicinot cilvēku glābšanu.

Kampaņas “Asins draudzība 2022” atklāšana notiks “Sporta Pagalmā” Sporta ielā 2k-3, Rīgā šodien, plkst. 14.00, bet pasākuma tiešraidi varēs vērot arī Valsts Asins donoru centra Facebook lapā.

Atklāšanas pasākumā klātesošos informēs par kampaņā “Asins draudzība 2022” plānoto. Tostarp par “Asins draugu kausu”, kas darbosies kā aicinājums studentiem kļūt par donoriem, pārstāvot augstskolu un augstskolām pretendējot uz galveno balvu – ceļojošo “Asins draugu” kausu. Plašāka informācija – vietnē www.asinsdraugi.lv.

Tāpat tiks izsludināta “Asins draugu akadēmija”, kas ir izglītojošā kampaņa skolās ar mērķi sniegt potenciālajiem donoriem informāciju, zināšanas un iedrošinājumu. “Asins draugu akadēmijā” piedalīsies sešas skolas no dažādām Latvijas vietām. Aktīvākā klase saņems balvas no “Čilli pica”, bet skolotājai būs balva no “Pranamat” (masāžas komplekts).

Pasākumā notiks arī kampaņas atklāšanas diskusija, kuras dalībnieki meklēs kopīgo, jo, neskatoties uz daudzveidīgām interesēm, dažādām sociālajām grupām vai pat subkultūrām, jaunieši var būt vienoti asins ziedošanas mērķos un jēgā.

Diskusijā piedalīsies pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Sakss Konstantinovs, TV žurnāliste Kristīne Garklāva, Latvijas Radio 5 “Pieci.lv” raidījumu vadītājs Magnuss Eriņš, horeogrāfs, deju pedagogs un deju skolas “Dzirnas” vadītājs Agris Daņiļevičs, “Ghetto Games” pārstāvis un citi.

Vairāk par asins ziedošanu, patstāvīgajām ziedošanas vietām, tuvākajiem izbraukumiem, kā arī laikiem vari iepazīties Valsts asinsdonoru centra mājaslapā www.donors.lv.