2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Azimuts OK-Sm BJSS sportisti izcīna deviņas medaļas

 

                    

Azimuts OK-Sm BJSS sportisti izcīna deviņas medaļas, kas ir par vienu medaļu vairāk kā pirms gada šajās sacensībās.

Starptautiskās Orientēšanās federācijas Padome  1991.g. 27.septembrī pieņēma lēmumu uzņemt Baltijas valstis par IOF biedriem un Latvijas sportistiem radās iespēja pārstāvēt savu valsti. Šim notikumam šogad aprit 30 gadi, tāpēc Latvijas čempionāts pagarinātajā distancē (maratons)  kas notika 26. septembrī tika veltīts šī vēsturiskā brīža atcerei.

 Tāpat pieminēšanās vērts ir fakts, ka 1936.gada 18.oktobrī ir noticis lieliski dokumentēts orientēšanās pasākums civilpersonām ar iepriekšēju pieteikšanos un plašu atspoguļojumu presē – ar fotogrāfijām un rezultātiem. Tas būtu jāuzskata par Latvijas orientēšanās sporta pirmssākumiem un arī šie 85 gadi ir svinams datums! 

Pēc šīm sacensībām  radās teiciens:” Izgriezt pogas”. Sacensību laikā divi karavīri iemaldījās Polijas teritorijā un viņus sagūstīja Polijas robežsargi. Pēc tam kad karavīri tika atpakaļ viņus komandieris nostādīja ierindas priekšā un nogrieza viņiem pogas. Tā arī radās šis teiciens.

Lai maratonā mēs ne tikai atcerētos šos notikumus, bet patiešām tos izjustu kā daļu no mūsu vēstures, visi tika aicināti Latvijas čempionāta atklāšanas parādei tērpties to laiku sporta formās.

Latvijas čempionāts maratonā šogad notika no jauna tapušajā paplašinātajā Liepas pagasta Grīviņu kartē.

Azimuts OK-Sm BJSS sportisti jau tradicionāli guva panākumus pagarinātajā distancē. Trijās vecuma grupās uz goda pjedestāla stājās pat divi mūsējie,

Dubultuzvaru grupā S-55 izcīnīja Gunta Dudele un Videga Gaigala.  Nozīmīgs panākums arī grupā V-70 kur otrā vieta  Jānim Biezajam un trešā vieta Aldim Lapiņam.

Tāpat veicās arī S-18 grupas meitenēm kur sudraba godalga tāpat kā pirms gada Andai Jaunmuktānei un bronzas medaļa Agnesei Jaunmuktānei.

Pie pirmās Latvijas čempionāta medaļas šogad tika Zanda Stabiņa junioru grupā S-20  izcīnot sudraba medaļu.

Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena tika aicināts arī Jānis Nulle grupā V-55. Šajā grupā izvērtās īpaši spraigs finišs jo ātrākie pieci sportisti finišēja 18 sekunžu intervālā.

Vēl viens sudrabs, kas izcīnīts grupā S-35 grupā veicot vairāk kā 10km distanci ar 27 kontrolpunktiem papildināja Lienes Brūveles medaļu kolekciju.

Labāko sešiniekā vēl ierindojās 5.vietā Austris Kalniņš V-18 grupā un 6.vietā Marta Kalniņa S-14 grupā , kā arī Marta Liepiņa grupā S-40.

Rezultāti

Sacensībās nepiedalījās mūsu elites sportisti, kas devušies uz Pasaules kausa posmu Itālijā.

Informāciju sagatavoja:
Māris Stabiņš