2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Bargais sals aktualizējis labdarības virtuvju darbu

 

Šogad labdarības programmā “Maizes rieciens – atbalsts labdarības virtuvēm” nozīmīgu  Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu guvušas piecas labdarības virtuves, atjaunojot to darbībai nepieciešamo tehniku un iekārtojumu. Turpmāk to saimniekošana Rīgā, Smiltenē, Valmierā, Jelgavā un Daugavpilī būs raitāka un saimnieciski racionālāka. Atbalsts labdarības virtuvēm turpināsies arī 2022. gadā.

Uzlabojumiem labdarības virtuvēs Borisa un Ināras Teterevu fonds 2021. gadā ir piešķīris 32’600 eiro. Atbalstītās organizācijas ieguvušas jaunu virtuves tehniku, piemēram, elektriskās vai gāzes plītis, saldētavas, gaļas maļamās mašīnas, mikserus, katlus, pannas, termosus, virtuves mēbeles, traukus, kā arī veikušas nepieciešamos remontdarbus.

Darbības gados daudzu virtuvju tehniskais nodrošinājums nolietojies un ir nepieciešami uzlabojumi, lai virtuves varētu turpināt palīdzēt trūkumcietējiem, izsniedzot, nereti, vienīgo silto maltīti dienā. Arī, pieaugot dzīves dārdzībai gada aukstajos mēnešos, labdarības virtuvēs pēc palīdzības vēršas arvien vairāk cilvēku, un virtuvju noslodze pieaug. Atbalstītajās labdarības virtuvēs mēnesī izsniedz 23’600 siltas maltītes bezmaksas porciju.

Programmas atbalstu līdz šim ir saņēmušas piecas organizācijas: biedrība “Žēlsirdības misija Dzīvības ēdiens” Rīgā, Valmieras biedrība “Kristīgais Žēlsirdības centrs”, Jelgavas Svēto Simeana un Annas pareizticīgo draudze, fonds “Saules kalns” Smiltenē un “Pestīšanas armijas” Daugavpils korpuss.

Borisa un Ināras Teterevu fonds turpina īstenot programmu “Maizes rieciens – atbalsts labdarības virtuvēm”. Plašāka informācija pieejama: www.maizesrieciens.lv.  

Borisa un Ināras Teterevu fonds. Mecenātu Borisa un Ināras Teterevu 2010. gadā nodibinātais ģimenes labdarības fonds atbalsta izcilas un sabiedrībai noderīgas iniciatīvas un veicina kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un pasaulē. Plašāka informācija: www.teterevufonds.lv.

Informāciju sagatavoja:

Diana Bogdanova,

labdarības projektu vadītāja