2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Bezmaksas pērļu meistarklase Smiltenē

2023. gada 26. maijā plkst. 18.00-20.00, Ģimenes atbalsta centrā, Galdnieku ielā 10b, Smiltenē norisināsies pērļu meistarklase.

Pasākumā varēs atrast atbildes uz vairākiem jautājumiem, kas saistās ar pērlēm – kuras no tām vērtīgākas, kā to novērtēt? Vai cena tiešām atbilstoša pērļu kvalitātei? Kādas pērles piestāv brunetēm un, kuras dāmām ar gaišiem matiem? Kā rodas pērles? Vai taisnība, ka dabīgas pērles veikalos Latvijā nevar nopirkt? Vai Latvijas upēs vēl var atrast īstās pērles? Atbildes uz šiem un vēl daudziem citiem jautājumiem varēs uzzināt, tiekoties ar Ervīnu Butkeviču, Amerikas Gemoloģijas Institūta (GIA) pērļu programmas speciālistu, Latviešu Tautas Mākslas Savienības biedru.

Meistarklases dalībnieki uz vietas praktiski varēs notestēt dažādus pērļu veidus – noskaidrot kuras krāsas un pērļu rotu veidi piestāv labāk.

Dalība – bezmaksas (taču vietu skaits – ierobežots).
Meistarklases radošajā daļā dalībnieki paši varēs iejusties pērļu juvelieru amatā. Izvēlēties sev tīkamās upes pērles (ir plaša krāsu izvēle) un praktiski izveidot pērļu auskarus ar sudraba vai zelta stiprinājumiem. Šos auskarus varēs paņemt līdzi uz mājām (apmaksājot tikai izejmateriālu cenu – 20 eiro). Pērļu meistarklasei var pieteikties pa tālruni: 29454417