2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Bibliotēka aicina ģimenes piedalīties literārā orientēšanās spēlē

No 7. līdz 23.aprīlim Smiltenes bibliotēka aicina ģimenes doties pastaigā pa Smilteni un piedalīties literārā orientēšanās spēlē.

Lai piedalītos literārajā orientēšanās spēlē, aicinām ģimenes saņemt spēles karti ar norādēm Smiltenes bibliotēkā (Baznīcas laukumā 13), Bērnu apkalpošanas nodaļā (Gaujas ielā 1, Sporta halles 2.stāvā) vai izdrukāt to pašiem. Orientēšanās spēles laikā dalībniekiem pēc līdzības ar citātu no daiļdarba jāatrod vietas Smiltenē un jānofotografējas pie tām. Vienam citātam var atbilst vairākas atrašanās vietas, nav vienas pareizās atbildes, tādējādi dalībnieki paši var izvēlēties, kura vieta Smiltenē viņiem asociējas ar konkrēto grāmatas citātu.

Dalībnieki orientēšanās spēles vietas var apmeklēt sev ērtā laikā un secībā.

Aicinām fotogrāfijas sūtīt uz e-pastu [email protected] vai lietotnē WhatsApp uz numuru 20047831, norādot dalībnieku vārdus.

Dalībnieki, kuri būs atpazinuši Smiltenes vietas un iesūtījuši citātiem atbilstošas desmit fotogrāfijas, piedalīsies pārsteiguma balviņu izlozē.

Spēle piedāvā apvienot fiziskās aktivitātes, došanos dabā un pilsētvidē, kā arī komandas pētnieka, vērotāja, atklājēja, meklētāja un sacensību garu. Tās mērķis ir veicināt vietējās apkārtnes iepazīšanu, aktīvo atpūtu, pavadot laiku ģimenes lokā un popularizēt bibliotēkas krājumu.

Ģimeņu foto orientēšanās spēle tiek organizēta Bibliotēku nedēļas laikā, kas notiek visā Latvijā no 17.līdz 23.aprīlim.
Iesūtītās fotogrāfijas var tikt izmantotas bibliotēkas publicitātes vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre