2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Bibliotēkā skatāma izstāde par grāmatas tapšanu

Smiltenes bibliotēkā Gaujas ielā 1 (Sporta hallē 2.stāvā), līdz 11.maijam skatāma Neonillas Medvedevas ceļojošā ilustrāciju izstāde Andras Manfeldes grāmatai “Uzzīmē baltu lietu”.
Andras Manfeldes “Uzzīmē baltu lietu” ir autobiogrāfiskos motīvos balstīts miniatūru krājums. Grāmatas galvenā varone ir meitene, kura grib kļūt par gleznotāju. Izrādās, ka tas nemaz nav viegli – ir jāprot ne tikai zīmēt, gleznot, veidot, dzēst, strādāt ar tušu un piekņopēt papīru, bet arī izzināt dabu un izprast citu mākslinieku paveikto. Ceļā uz mākslu meitene sastopas ar perspektīvu, lazēšanu, krāsu romantiskajiem un sarežģītajiem nosaukumiem.
Māksliniece Neonilla Medvedeva grāmatai radījusi īpašas ilustrācijas. Kur satiekas divi talanti, idejas un fantāzija, rodas grāmata!
Neonilla Medvedeva dzimusi Rīgā. Beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas figurālās glezniecības meistardarbnīcu. Kopš 2006. gada piedalās grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs, kā arī sarīkojusi vairāk nekā 15 personālizstādes. Neonilla nodarbojas arī ar ikonu glezniecību, baznīcu restaurāciju un apgleznošanu.
Izstāde būs interesanta ikvienam, taču īpašas nianses tajā pamanīs mākslas skolas audzēkņi. Tādēļ aicinām bērnus un pusaudžus, dodoties uz Smiltenes Mākslas skolu, pa ceļam ienākt bibliotēkā un novērtēt mākslinieces radītās ilustrācijas!
Grāmata ir pieejama Smiltenes bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1. Izstāde papildināta ar grāmatu kolekciju par mākslu un mākslas vēsturi.
Izstāde ir iekļauta Bibliotēku nedēļas piedāvājumā. Bibliotēku nedēļas mērķis ir parādīt bibliotēku spēku – to, cik bibliotēkas ir nozīmīgas kopienai, sabiedrībai, valstij, kā tās iesaistās mūžizglītības procesos, cik pārliecinoši īsteno savas aktivitātes un iedvesmo attīstībai kopienu, kā arī saliedē kopienu. 2022.gada tēma ir “Bibliotēkas spēks: mācies, dari iedvesmo!” un tā notiek visā Latvijā no 18.līdz 24.aprīlim.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre