2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ceļamaize jaunajiem Smiltenes novada uzņēmējiem

2023. gada 20. aprīļa pēcpusdienā Smiltenes novada pašvaldība aicināja kopā sanāk jaunos un topošos vietējos komersantus, lai informētu par atbalsta instrumentiem uzņēmējdarbības attīstībai, iedvesmotu, dotu iespēju tīkloties, kā arī sniegtu simbolisku ceļamaizi turpmākai darbībai un izaugsmei.

Uzņēmējdarbība ir katras vietas un pašvaldības labklājības un izaugsmes pamats, tāpēc ir svarīgi atbalstīt vietējos komersantus un veicināt jaunu biznesu rašanos. Smiltenes novada pašvaldība piedāvā daudzveidīgu atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai, piemēram, projektu konkursi, investīciju objekti u.c., par kuriem pasākuma pirmajā daļā informēja Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājas vietnieks uzņēmējdarbības jautājumos Modris Apsītis. Savukārt Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītāja Laima Engere – Levina pastāstīja par pieejamo atbalstu uzņēmuma digitalizācijai.

Ar pieredzes stāstiem dalījās Smiltenes novada uzņēmumu vadītāji: Gundega Sauškina (SIA “Very Berry”), Inguss Pavasars (Pavasars Group) un Raivis Labsvīrs (SIA DE Sign). Sakām lielu paldies par iedvesmu un dalīšanos ļoti personiskā pieredzi par labajiem un grūtajiem brīžiem, vadot savu biznesu!

Pasākuma noslēgumā improvizācijas trenere Aija Iesalniece caur praktisku darbošanos mācīja  atstāt labu un prātā paliekšu pirmo iespaidu, kā arī atraktīvā veidā ļāva iepazīt vienam otru un tīkloties. Tāpat arī sakām lielu paldies Smiltenes vidusskolas vokāli instrumentālajam ansamblim un viņu vadītājam Jānim Celmiņam par muzikālo baudījumu.

Pirmo reizi pasākumu “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā” pašvaldība organizēja 2018. gadā ar mērķi stiprināt sadarbību ar novada jaunajiem komersantiem, informējot viņus par pieejamo atbalstu, iespējām, kā arī iedvesmot veiksmīgai attīstībai. Pandēmijas laikā pasākums netika organizēts, tāpēc šoreiz ar simbolisku ceļamaizi sumināja tos jaunos uzņēmējus, kas darbību uzsākuši 2020., 2021. un 2022. gadā.

Līdz šī gada 31. maija pulksten 17.00 var iesniegt pieteikumus pašvaldības uzņēmējdarbības ideju konkursā “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā” ar grantu līdz 3000 eiro. Aicinām būt drosmīgiem, radošiem un pieteikt savu biznesa ideju! Plašāka informācija par konkursu www.smiltenesnovads.lv.

Madara Mūrniece

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p. i