2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Dzejas dienu ietvaros ciemos pie Elīnas Zālītes Apē

Rudenīgi saulainā un siltajā 9.septembrī Elīnas Zālītes memoriālajā mājā un pagalmā valdīja rosība, radoša darbošanās, tikšanās, sarunas, prieks, svinēšana, jo ikviens bija aicināts ciemos pie Elīnas Zālītes. Dienas ietvaros gan lieli, gan mazi apmeklētāji, kuri vēlējās, varēja uz plastikāta lapiņām uzrakstīt Elīnas Zālītes dzejas rindas un ievietot tās lielajā Dzejas kokā, kurš paliks kā papildinājums Elīnas Zālītes memoriālajai mājai.  

 

Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas skolēni, kuri ieradās ciemos pa klašu grupām, ciemošanos iesāka ar Elīnas Zālītes memoriālās mājas vadītājas Irēnas Meisteres stāstu par E.Zālītes dzīvi un daiļradi, 12 putniem E.Zālītes daiļradē.

 

 

Turpinājumā notika radoša darbošanās, kur vecākās klases veidoja mazos Dzejas kokus kopā ar bibliotekāri Ligitu. Dzejas kokus jaunieši varēja izveidot pēc savām vēlmēm – iekšā rakstot sevis izdomātas rindas, vārdus vai jau iepriekš sagatavotās Elīnas Zālītes dzejas rindas. Turpretī jaunākās klases, kā arī pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” pirmskolas grupiņas “Vāverēni” bērni varēja veidot un krāsot dažādas E.Zālītes divpadsmit putnu variācijas.

 

Vakarpusē aizraujošā koncertstāstā tika izspēlētas ne tikai mizanscēnas  no Elīnas Zālītes dzīves, bet arī no Elīnas Zālītes darbiem, un izdziedātas E.Zālītes dzejas iedvesmotas dziesmas. Dienas noslēgumā skatījāmies filmu “Agrā rūsa” un baudījām lielisku septembra vakaru.

 

Mēs to paveicām kopā! Paldies par komandas darbu Apes Jauniešu klubam “Sliedes”, Elīnas Zālītes memoriālās mājas vadītājai Irēnai Meisterei, Apes tautas nama darbiniekiem, Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolai, Apes apvienības pārvaldes darbiniekiem, Apes bibliotēkas darbiniekiem, visiem maziem un lieliem aktieriem, dziedātājiem par piedalīšanos koncertstāsta veidošanā un citiem iesaistītajiem par darbu un līdzdalību kopīgu svētku radīšanā!

 

Šis notikums tapa pateicoties Smiltenes novada pašvaldības atbalstam Jauniešu kluba “Sliedes” iesniegtajam projektam “Radošā pēcpusdiena ” Ciemos pie Elīnas Zālītes”.

 

Foto: I.Sāre, D.Bojāre

Vairāk foto: https://failiem.lv/u/tmxb2stwc

Uz tikšanos citos notikumos,

Jūsu Apes Jauniešu klubs “Sliedes”