2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Eiropas sporta nedēļa Gaujienā

 

Gaujienā no 23. līdz 30.septembrim Be Active Eiropas sporta nedēļā notika dažādas aktivitātes, kurās piedalījās gan gaujienieši, gan sportiski aktīvi iedzīvotāji no novada un tuvākās apkaimes.

Orientēšanās prasmes varēja pārbaudīt izveidotajā Orientēšanās poligonā, kura kontrolpunkti izvietoti Gaujienas priedēs, ciemata centrā un Gaujas dabas takas teritorijā. Meklējot kontrolpunktus, orientēšanās distances izskrēja vai izgāja 41 Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas audzēknis un 7 jaunsargi, un 10 aktīvisti. Poligonu joprojām aicinām izmantot ikdienas aktivitātēs, kartes var saņemt bibliotēkā vai muzejā, vai atrast facebook.com Gaujiena lapā.

Rudenīgi saulainā otrdienas pēcpusdienā 9 cilvēku grupa ar velosipēdiem, devās izbraucienā apkārt Zvārtavas ezeram.

Futbola pēcpusdienā piedalījās 8 aktīvākie puiši, kopīgi iesildītos, vingrojot un izpildot dažādus vingrinājumus un piespēles ar bumbu. Noslēgumā izspēlēja draudzības spēli futbolā.

Gaujienieši piedalījās ne tikai aktivitātēs uz vietas Gaujienā, bet atbalstīja arī Latvijas mēroga pasākumus.

25.septembra vakarā 2 komandas devās uz Latvijas nakts orientēšanos Siguldā. Latvijas nakts orientēšanās notika Be Active Eiropas sporta nedēļā vienlaicīgi 15 dažādās pilsētās. 26.septembrī Cēsu pusē Grīviņos 7 orientieristi no Gaujienas piedalījās Latvijas čempionātā maratonā jeb pagarinātajā distancē.

29.septembrī komanda no Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas piedalījās Latvijas skolu orientēšanās kausa sacensībās Siguldā.

Prieks par tiem, kas grib un atrod laiku sportiskām aktivitātēm! Galvenais ir sākt fiziski aktīvi darboties pašam – iet pastaigās, nūjot, skriet, vingrot, braukt ar velosipēdu utt. un tad iesaistīt citus, savu ģimeni un draugus! Piecelies un piecel citus!

Informāciju sagatavoja:
Raivis Kalniņš
Gaujienas sporta organizators