2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

EUROPE DIRECT Vidzeme aicina kopā doties izglītojošā pārgājienā no Saulkrastiem uz Laučiem

Lielākā daļa jūrā nonākušo atkritumu rodas no mūsu ikdienas un dzīves sauszemē. 11. augustā pievienojies EUROPE DIRECT Vidzeme rīkotā pārgājienā, lai kopā ar nevalstiskās organizācijas “Vides izglītības fonds” pārstāvi un kampaņas “Mana jūra” dibinātāju Jāni Ulmi gūtu informāciju, jaunas zināšanas un piedalītos brīvās sarunās par jūras ūdens un piekrastes piesārņojuma problemātiku.

Pārgājiena starta punkts ir Saulkrasti no kuriem plkst. 10:00 dosimies 13 kilometru garajā Jūrtakas posmā uz Laučiem. Maršruts piemērots visdažādāko vecumu un sagatavotības gājējiem. Transports uz un no pārgājiena netiek organizēts, un nokļūšana uz to ir katra dalībnieka ziņā. Aicinām interesentus savstarpēji sadarboties Facebook pasākuma diskusiju sadaļā vai sazināties ar mums telefoniski, zvanot uz 25865495 vai rakstot uz [email protected].

Pārgājiena svarīgākā tēma ir jūras piesārņojošie atkritumi kā proaktīvs indikators: “Ja mēs nespējam tikt galā ar ko tik vienkāršu, kā mēs saglabāsim savu piekrasti un jūru nākamajām paaudzēm, sastopoties ar pārējiem cilvēku radītajiem izaicinājumiem – klimata pārmaiņām un eroziju, jūras piesārņojumu un eitrofikāciju?” tā kampaņas “Mana jūra” pārstāvji.

Dalība ir bez maksas. Iepriekšējā pieteikšanās (līdz 8. augustam) obligāta. Vietu skaits ierobežots. Pieteikuma anketa pieejama ŠEIT.

Pārgājiens norisinās pasākuma “Eiropas Jūras diena manā valstī” ietvaros. Tas ir daļa no okeāna izpratnes un aktīvisma viļņa, kas pēdējos gados ir pieņēmies spēkā. Eiropas Jūras dienas pasākumi kļuvuši arvien populārāki, piesaistot vairāk nekā 25 000 dalībnieku katru gadu. Vietējās aktivitātes ir domātas plašam cilvēku lokam visā Eiropā. Tādas ir, piemēram, pludmales sakopšana, ekskursijas ostās gida pavadībā, mākslas izstādes, darbnīcas, konferences, semināri, izstādes par jūras tēmu, pasākumi, kuru mērķis ir okeāna iepazīšana, ekobraucieni un pastaigas pa teritorijām, kurās ir ievērojams jūras mantojums, ekskursijas ar laivām, jūras muzeju, kuģu, akvāriju, kuģu būvētavu apmeklējumi u.c.

EUROPE DIRECT Vidzeme, ar filiālēm Cēsīs un Valmierā, galvenais uzdevums ir sniegt iedzīvotājiem Vidzemē savlaicīgu un objektīvu informāciju par nozīmīgākajām aktualitātēm Eiropā, kā arī rosināt iedzīvotāju diskusijas par Eiropas nākotni. Tā darbības ilgums plānots līdz 2025. gadam.

Kontaktinformācija saziņai:

EUROPE DIRECT Vidzeme vadītāja: Maija Rieksta,

tālr. +371 26 099 521; e-pasts: [email protected] vai [email protected]

Mājas lapa: http://www.vidzeme.lv/lv/europe_direct_vidzeme

Facebook konts: https://www.facebook.com/EuropeDirectVidzeme

Bezmaksas tālrunis saziņai ar EUROPE DIRECT centru (Briselē): 00800 67891011 (tikai no fiksētās tālruņa līnijas).

 

Informāciju sagatavoja:

Marta Riekstiņa,

sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā,

e-pasts: [email protected]

 

EUROPE DIRECT Vidzeme darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija.