2024. gada 23. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Fellinopole / Fellinopolis

22. un 23. februārī pl. 18:00

Filmas garums: 1h 18min
Filmas režisore: Silvija Džuljeti (Silvia Giulietti)
Žanrs: dokumentālais kino
Vecuma ierobežojums: 12+

Filma itāļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Filmas anotācija:

Romas kino studijas Cinecittà piektais paviljons ir itāļu kinorežisora Federiko Fellīni filmu svētvieta. Šajās dzelzsbetona sienās radītas mākslīgās jūras, izspēlēti dvēseļu karnevāli un nomoda fantasmagorijas. Šeit sevi apliecinājuši bālseju modernie trubadūri, zīlnieki, cirka mākslinieki, klaidoņi, Marčello Mastrojāni un virkne citu aktieru. Tās bijušas kā vairāku pasauļu, tā arī vairāku Fellīni filmu sienas. Atzīmējot režisora simtgadi (1920–1993), šī dokumentālā filma ļauj ienākt Fellīni radošā procesa Aizskatuvē.

Desmit gadu garumā televīzijas režisors Feručio Kastronūvo dokumentējis Fellīni filmu “Kazanova” (1976), “Sieviešu pilsēta” (1980), “Un kuģis peld” (1983) un “Džindžera un Freds” (1986) tapšanu. Fellīni, neticēdams žurnālistu vēlmei dzirdēt atbildes un savai spējai neatkārtoties, tolaik Kastronūvo kameras acij devis carte blanche. Filmēt visu, kas ir viņa acu priekšā. Fellīni viesis drīz vien saskāries ar ko līdzīgu, kas piemitis portreta satīrai “Intervija” (1987): Fellīni realitāte dzimst izdomas patiesībās.

Biļetes iegādājamas www.bezrindas.lv un Smiltenes KC kasē.
 
Svarīgi:

Ieeja kinoteātrī atvērta skatītājiem ar derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, kas apliecina kādu no šiem punktiem:

• pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu;
• pārslimošanu ar Covid-19 pēdējā pusgada laikā;
• jauniešiem no 12 gadu vecuma ir jāuzrāda COVID-19/ izslimošanas sertifikāts vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veikta skrīninga testu ar negatīvu rezultātu;
• visi apmeklētāji lieto sejas masku.

Katram apmeklētājam jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (oriģināls), derīgs Covid-19 sertifikāts (QR kods) un derīga kino biļete.

*Organizators ir tiesīgs mainīt pasākuma norisi, mainoties valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem.

Informāciju sagatavoja:
Līga Gabrāne
Smiltenes novada KC kinoprojicētāja