2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Gada būve Latvijā 2020 nominācijā “Ainava” 1.vieta Smiltenes pilsētas “Vecajam parkam”

Skatē “Gada labākā būve Latvijā 2020” atzinīgi novērtēta Smiltenes Vecā parka un Vidusezera hidrotehniskās būves rekonstrukcija un ezera tīrīšana, piešķirot 1.vietu nominācijā “Ainava”.

Žūrijas vadītājs Normunds Grinbergs, Latvijas Būvnieku asociācijas valdes priekšsēdētājs, sveica pērn pabeigto labāko objektu komandas astoņās nominācijās: dzīvojamā jaunbūve, publiskā jaunbūve, ražošanas ēkas, pārbūve, restaurācija, inženierbūve, ainava, koka būve, BIM objekts.

Šī gada konkursam tika pieteikti pēdējās kārtas  būvdarbi, ko veica SIA “8 CBR”, būvuzraugs SIA “RS Būvnieks”, būvprojekta autori SIA “BELSS” un SIA “Geo Censultants”. Apakšuzņēmēji: SIA “ASE”; SIA “Woltec”; SIA “Metāldekors”; SIA “Probild”; SIA “Baltijas jūras ģeoloģijas centrs”.

Atbilstoši konkursa nolikumam, konkursā tika pieteiktas pēdējās realizētās būvniecības kārtas no Vecā parka pārbūves projekta. Taču parka pārbūvē jāpiemin arī būvnieki, kas veikuši parka rekonstrukciju iepriekšējos gados: SIA “Ceļinieks 2010”, Būvuzraugs  SIA “Ceļu komforts” .

Darbi notikuši vairāku gadu garumā. Šobrīd Vecais parks ir kļuvis par ģimenei draudzīgu vietu, to iecienījuši gan vietējie iedzīvotāji, gan pilsētas viesi, ne tikai lēnām pastaigām un dabas baudīšanai jebkurā gadalaikā, bet arī aktīvai atpūtai, nūjošanai, velobraukšanai un skrituļošanai. Vecais parks tiek novērtēts kā viena no lielākajām Smiltenes pērlēm, kas 2020.gadā ieguva lielu atpazīstamību Latvijā. Vecā parka rekonstrukcija ir pēdējos gados nozīmīgākais pašvaldības īstenotais projekts un dāvana novada iedzīvotajiem.   Paldies visiem projekta īstenošanā iesaistītiem par ieguldīto darbu! Par iegūtajiem panākumiem, turpmāk, smilteniešiem un viesiem, vēstīs arī atzinības plāksnīte, kuru jau drīzumā varēs apskatīt Vecajā parkā.

 

Foto Sarmīte Livdāle, Rihards Spilva, Marita Mūze

 

Informāciju sagatavoja 

Aija Kramiņa 

Smiltenes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste