2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Galda spēļu spēlēšana – lieliska izklaide tumšajiem vakariem

Rudens un ziemas tumšajos vakaros lielisks veids, kā pavadīt brīvo laiku, ir galda spēļu spēlēšana, kas vienmēr izvēršas par aizraujošu notikumu. Smiltenes novada publiskajās bibliotēkās pieejamas dažādas galda spēles, kuras bibliotēkas darba laikā var nākt un spēlēt, kad vien sirds kāro.
Lai sniegtu iespēju galda spēles spēlēt arī mājās ģimenes lokā, Smiltenes bibliotēka, Bērnu apkalpošanas nodaļa, Bilskas bibliotēka, Birzuļu bibliotēka, Blomes bibliotēka, Lobērģu bibliotēka, Palsmanes bibliotēka un Variņu bibliotēka daļu no tām izsniedz arī uz mājām reģistrētiem bibliotēkas lietotājiem. Tāpat kā grāmatām, arī spēļu izsniegšanas termiņš ir trīs nedēļas, kas ir pietiekams laiks, lai tās izspēlētos un dotos uz bibliotēku pēc jaunām. Par spēlēm, kuras pieejamas līdzi ņemšanai, jautājiet bibliotekāram!
Galda spēļu spēlēšana sniedz ļoti daudz ieguvumu gan lieliem, gan maziem – tiek attīstīta stratēģiskā domāšana, intelekts, uzlabotas zināšanas, komunikācijas prasmes. Viena no spēles neatņemamām sastāvdaļām ir zaudēšanas un uzvarēšanas mācība. Nozīmīgs spēļu spēlēšanas ieguvums ģimenei ir kopābūšanas laiks. Bērni kopā ar vecākiem un vecvecākiem var izbaudīt sacensību garu un pārbaudīt savas zināšanas, prasmes un roku veiklību.
Smiltenes novada bibliotēkās pieejamas 108 galda spēles – dažādas puzles un spēles bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem. Spēļu klāsts ir daudzveidīgs, sākot ar tādām klasiskām galda spēlēm kā „Cirks”, “Riču Raču”, „Monopols”, “Alisas”, “Tornis” un beidzot ar dažādiem jaunumiem: “Dixit”, “Jungle Speed”, “Saderēsim”, “Tik tak bumm”, “Ice Cool”, “Mistakos”, „UNO Juniors”, „Halli-Galli”, “Oppo”, “Tutti Frutti” u.c. Pieejamas ne tikai izklaidējošas, bet arī izglītojošas spēles, piemēram, “Faktu spēle Latvija”, “Mācīsimies pazīt pulksteni”, “Cipari un bildes”, “Logic Cards”, “Apbrīnojamā zeme”, Lexico junior”, “Atver pasauli” un citas.
Ar pilnu piedāvāto spēļu sarakstu publiskajās bibliotēkās Smiltenes novadā var iepazīties šeit.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre